Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων που υπόσχεται να σε μαγέψει με τις παραλίες της. Εδώ, θα βρεις σίγουρα επιλογές που ανταποκρίνονται και στο δικό σου γούστο. Είτε ψάχνεις οργανωμένες οικογενειακές πλαζ με άμμο, είτε απόμερες παραλίες για να απολαύσεις την ηρεμία και τον έρωτά σου, το νησί αυτό είναι η επιλογή σου. Ποιες είναι όμως εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς; Για να σε βοηθήσουμε στην προσπάθειά σου, τις συγκεντρώσαμε και σου τις παρουσιάζουμε.

Αυτές είναι ο παραλίες της Σύρου που αξίζει να επισκεφτείς:

1. Ο Μέγας Γιαλός, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σύρου

Βρίσκεται νότια της Ερμούπολης μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Στην ουσία πρόκειται για δύο αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά και φυσική σκιά από αρμυρίκια που συνθέτουν μία πανέμορφη, ήσυχη, αλλά και οργανωμένη παραλία που αξίζει να επισκεφτείς.

2. Ο Αζόλιμνος για ατέλειωτες βουτιές

Και αυτή η παραλία θα σε κερδίσει με τα γαλάζια της νερά, την ξανθή της άμμο και τη φυσική δροσιά από τα αρμυρίκια. Εδώ, θα απολαύσεις τις πιο εντυπωσιακές και ασφαλείς βουτιές από τις τρεις προβλήτες της, δύο στην παραλία και άλλη μία στην άκρη της.

3. Η παραλία Βάρη, ιδανική για οικογένειες που επισκέπτονται τη Σύρο

Στην περίπτωση που έχεις οικογένεια, τότε στη Βάρη θα βρεις μία παραλία που τα συνδυάζει όλα: άμμο, ρηχά νερά, καλή οργάνωση, νόστιμο φαγητό, μπαρ, μέχρι και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Ο μικρός κλειστός κόλπος και τα ρηχά νερά είναι ιδανικά για τους μικρούς μας φίλους.

4. Ο Γαλησσάς, ίσως η πιο δημοφιλής παραλία της Σύρου

Αυτή η παραλία υπόσχεται να σου προσφέρει όλων των ειδών τις ανέσεις. Κολύμπησε στα κρυστάλλινα νερά της, χαλάρωσε στη χρυσή αμμουδιά και απόλαυσε το φαγητό σου στα ταβερνάκια της. Όταν φτάσει η ώρα του ηλιοβασιλέματος, ανηφόρισε ως το εκκλησάκι της Αγίας Πακού για να απολαύσεις τη θέα.

5. Το Κίνι με το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα

Από την δυτική πλευρά του νησιού, ξεχωρίζουμε την οργανωμένη παραλία Κίνι. Το πρώτο πράγμα που θα δεις όταν την επισκεφτείς, είναι το σιντριβάνι με μία γοργόνα που σώζει ένα ναυαγό.  Αυτό όμως που θα σε κάνει να την κρατήσεις στην καρδιά σου είναι η εκπληκτική της θέα στο ηλιοβασίλεμα. Από εδώ ξεκινούν σκάφη με προορισμό τις απόμερες παραλίες του νησιού.

6. Η παραλία Φοίνικας, στέκι των ιστιοπλόων και των ψαράδων

Κάτσε αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σου πίνοντας μοχίτο ή απόλαυσε το ψαράκι σου στα μερακλίδικα ταβερνάκια της, αγναντεύοντας τα ιστιοπλοϊκά που έχουν αράξει κατά μήκος της. Η παραλία είναι η top επιλογή για τους λάτρεις του ψαρέματος και του ψαροντούφεκου.

7. Οι Αγκαθωπές, αγαπημένη παραλία των Συριανών

Αν ρωτήσεις τους ντόπιους ποιες παραλίες πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στη Σύρο, ίσως διστάσουν να σου αποκαλύψουν τις Αγκαθωπές. Ο λόγος είναι ότι την προτιμούν για τους ίδιους! Μάλιστα, η παραλία δεν είναι μόνο η αγαπημένη των ντόπιων, αλλά και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους – Μονάχους, που την επισκέπτεται κάθε άνοιξη.

8. Η ειδυλλιακή παραλία Κόμητο

Πιο ήσυχη σε σχέση με τις Αγκαθωπές, αυτή η αμμώδης παραλία είναι ιδανική για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν βουτιές και ρομαντζάδα. Πολλοί την επιλέγουν και για το beach bar που βρίσκεται δίπλα της και παίζει καλή μουσική όλη μέρα.

9. Ο Αρμεός, επιλογή των γυμνιστών

Αυτή η παραλία βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία που την προστατεύει από την κοινή θέα κάνοντάς την αγαπημένο προορισμό για ντόπιους και ταξιδιώτες που αγαπούν το γυμνισμό. Πανέμορφη και ταυτόχρονα παρθένα, συνδυάζει βότσαλα, άμμο και κρυστάλλινα νερά. Συνδέεται με τον κόλπο του Γαλησσά με μονοπάτι.

10. Η Γριά Σπηλιά, γνωστή και ως παραλία του Αμερικάνου

Πρόκειται για μία πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Το καταπράσινο τοπίο της δημιουργήθηκε από έναν Αμερικανό λάτρη της Σύρου, τον Τζον Πίρσον, ο οποίος θέλησε να εντάξει το πράσινο στο άγονο τοπίο. Το μέρος είναι ιδανικό και για ελεύθερο κάμπινγκ.

+1. Τα Αστέρια Ερμούπολης, η κοντινή σου επιλογή

Αν πας στη Σύρο, είναι εξαιρετικά πιθανό να μείνεις στην Ερμούπολη. Και αν μείνεις εκεί, είναι πιθανό να θελήσεις να επισκεφτείς μία όμορφη κοντινή παραλία για να κάνεις τη βουτιά σου. Τα Αστέρια Ερμούπολης, με θέα σε όλη την πρωτεύουσα, είναι σίγουρα η αξιόπιστη εύκολη λύση που αναζητάς.

Η Σύρος και οι παραλίες της σε περιμένουν για να τις απολαύσεις!

Αναζητάς έναν αυθεντικό κυκλαδίτικο προορισμό γεμάτο πανέμορφες παραλίες, αρχοντική γοητεία, μοναδικά αξιοθέατα και γεύσεις που κάνουν την διαφορά; Αν ναι, τότε η Σύρος είναι μία από τις top επιλογές σου. Κι όσον αφορά τις παραλίες της, είμαστε σίγουροι ότι θα σε κερδίσουν. Μάθε λοιπόν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το νησί και στη συνέχεια κλείσε τα εισιτήρια σου με το THUNDER, το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο της FAST FERRIES που αναβαθμίζει την εμπειρία του ταξιδιού σου.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξιδέψτε τώρα στη Σύρο με την Fast Ferries:

Πειραιάς- Σύρος, Μύκονος-Σύρος, Σαντορίνη- Σύρος, Ηράκλειο- Σύρος, Πάρος-Σύρος, Ίος- Σύρος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Σύρο εδώ: https://booking.fastferries.com.gr/