Οία Θήρας, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς παραδοσιακούς οικισμούς των Κυκλάδων με φήμη που φτάνει ως τα πέρατα του κόσμου. Ονομάζεται επίσης Απάνω Μεριά ή Ανωμεριά και οι κάτοικοί της αποκαλούνται Απανωμερίτες. Βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού, απέχοντας 11 χιλιόμετρα από τα Φηρά, την πρωτεύουσά του. Το υψόμετρό της δεν ξεπερνά τα 121 μέτρα, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοί της υπολογίζονται σε περίπου 800. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτείς; Ανακάλυψέ τους μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα!

Οία Θήρας: 7+1 λόγοι για να την επισκεφτείς

1. Το ηλιοβασίλεμα στην Οία

Οία Σαντορίνη

Η Οία στη Σαντορίνη είναι γνωστή παγκοσμίως για τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά της. Χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι – και όχι μόνο – ταξιδεύουν από όλα τα μέρη του πλανήτη προκειμένου να θαυμάσουν τον ήλιο να δύει στο Αιγαίο πέλαγος.

2. Το Καστέλι του Αγίου Νικολάου

Το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Οία της Σαντορίνης βρίσκεται στο «κάστρο της», γνωστό και ως Καστέλι του Αγίου Νικολάου. Χτίστηκε το 1456, ωστόσο υπέστη μεγάλες ζημιές από το σεισμό του 1956. Σήμερα, διασώζεται μόνο ένα κομμάτι του πύργου του.

3. Η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του οικισμού

Από το 1978, ο οικισμός της Οίας έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός. Τα κατάλευκα σπίτια, τα εκκλησάκια με τους γαλάζιους τρούλους και τα γραφικά δρομάκια όπως η οδός Νικολάου Νομικού σε συνδυασμό με τη μαγική θέα δημιουργούν ένα αξέχαστο τοπίο. Ο οικισμός είναι πυκνοδομημένος και περιλαμβάνει αρκετές παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικά καταλύματα και χώρους αναψυχής.

4. Η αγορά της Οίας

Τα σοκάκια της Οίας είναι γεμάτα με ταβέρνες και καφετέριες για φαγητό και ποτό. Εδώ, θα βρεις επίσης πολλά παραδοσιακά καταστήματα με τοπικά προϊόντα, αλλά και gallery με χειροποίητα κοσμήματα και έργα τέχνης.

5. Το Ναυτικό Μουσείο Οίας

Από τα πιο ξεχωριστά μουσεία των Κυκλάδων και ολόκληρης της Ελλάδας, το Ναυτικό Μουσείο Οίας στη Σαντορίνη στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα και περιλαμβάνει εκθέματα που αφορούν την ιστορία της ναυτιλίας του νησιού.

6. Το Κτήμα Σιγάλας

Η επίσκεψη σε ένα από τα περίφημα οινοποιεία της Σαντορίνης είναι must. Αν βρίσκεσαι κοντά στην Οία, μία από τις top επιλογές σου είναι το οινοποιείο Σιγάλας. Αφού ξεναγηθείς στο κτήμα και στις εγκαταστάσεις του, στη συνέχεια θα δοκιμάσεις τα υπέροχα κρασιά του.

7. Οι παραλίες κοντά στην Οία

Οία Σαντορίνη

Σε απόσταση αναπνοής από την Οία βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης. Κάτω ακριβώς από τον οικισμό θα κάνεις τις βουτιές σου στο Αμμούδι. Στην άλλη ακριβώς πλευρά βρίσκεται η μικρή παραλία Αρμένη, η οποία περιλαμβάνει λιμανάκι και προβλήτα όπου δένουν τα σκάφη. Επίσης εξαιρετικές επιλογές αποτελούν οι Μπαξέδες, αγαπημένη παραλία των ντόπιων, καθώς και ο Κολούμπος που έχει πάρει το όνομά του από το κοντινό υποθαλάσσιο ηφαίστειο.

+1. Το πανηγύρι Αγίου Γεωργίου Οίας στη Σαντορίνη

Μία τέλεια εποχή για να επισκεφτείς την Οία και τη Σαντορίνη είναι η άνοιξη και συγκεκριμένα η ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Τότε, ξεκινά ένα μεγάλο πανηγύρι, από τα πιο ξακουστά του νησιού, με ντόπιο κρασί και διάφορα εδέσματα.

Ταξίδεψε στην Οία και τη Σαντορίνη με την ποιότητα της FAST FERRIES!

Η Οία αποτελεί έναν πραγματικά ξεχωριστό κυκλαδίτικο οικισμό που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα κανενός επισκέπτη της Σαντορίνης. Το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα, η νυχτερινή ζωή, οι πανέμορφες παραλίες, τα αξιοθέατα & η αγορά της είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτείς. Μην περιμένεις λοιπόν άλλο και ξεκίνα να ετοιμάζεις το ταξίδι σου για το νησί. Μπες τώρα στην online πλατφόρμα κρατήσεών μας, κλείσε το εισιτήριό σου για τη Σαντορίνη με FAST FERRIES και…

Καλές διακοπές!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξίδεψε τώρα στη Σαντορίνη με την FAST FERRIES:
Πειραιάς- Σαντορίνη, Μύκονος- Σαντορίνη, Ίος- Σαντορίνη, Ηράκλειο- Σαντορίνη, Πάρος- Σαντορίνη, Σύρος- Σαντορίνη
Κλείσε τα εισιτήριά σου για Σαντορίνη εδώ

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Οία Θήρας: Ο παγκοσμίου φήμης οικισμός των Κυκλάδων»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.