Νησιά κοντά στην Αθήνα: ποιες είναι οι top επιλογές σου για πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές και εκδρομές; Αν ψάχνεις για last minute προτάσεις σε απόσταση αναπνοής από την έδρα σου, έως και 4 περίπου ώρες με το πλοίο, τότε αυτό το άρθρο φτιάχτηκε για σένα. Γιατί επιλογές υπάρχουν αρκετές, όμως λίγες είναι εκείνες που μπορούν να σου προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.

Νησιά Αργοσαρωνικού vs νησιά Κυκλάδων

Τα νησιά κοντά στην Αθήνα βρίσκονται είτε στο Σαρωνικό Κόλπο είτε στις Κυκλάδες. Στο μεν Σαρωνικό, οι top επιλογές σου είναι η Ύδρα, οι Σπέτσες, ο Πόρος και η Αίγινα. Κάθε ένα από αυτά τα μικρά γραφικά νησάκια αποτελεί και ιδανικό προορισμό για μονοήμερη, weekend απόδραση ή και για σύντομες διακοπές. Εξίσου κοντά βρίσκονται και μερικά από τα νησιά των Κυκλάδων. Μεγαλύτερα σε μέγεθος και πλούσια σε επιλογές διαμονής, διασκέδασης κα φαγητού, σου προσφέρουν την δυνατότητα να μείνεις ακόμα περισσότερες μέρες και να απολαύσεις ολόκληρες τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Μάλιστα, έχεις και την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις island  hopping από το ένα στο άλλο με τα πλοία της FAST FERRIES. Ποια είναι όμως αυτά; Σίγουρα τα γνωρίζεις και εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να σου τα θυμίσουμε.

Αυτά είναι τα 3+1 νησιά των Κυκλάδων που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα

1. Άνδρος, το νησί των Καπεταναίων

Άνδρος Χώρα

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων είναι και αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα, μόλις 2 ώρες από Ραφήνα. Πατρίδα φημισμένων καπεταναίων, συνδυάζει μοναδική φυσική ομορφιά & πλούσια ιστορία. Πάρε το βασικό δρόμο του νησιού ξεκινώντας από το λιμάνι της το Γαύριο και φτάσε σε λίγη ώρα ως το κοσμοπολίτικο Μπατσί και τη μεγαλοπρεπή Χώρα. Στη νότια Άνδρο θα βρεις μερικές από τις καλύτερες παραλίες της, ενώ η βόρεια Άνδρος θα σε εκπλήξει με την άγρια ομορφιά της. Κατά την παραμονή σου στο νησί, μην παραλείψεις να επισκεφτείς και τα Άχλα, την παραλία – υδροβιότοπο.

Μάθε περισσότερα για την Άνδρο εδώ.

2. Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων

Σύρος

Ένα ακόμα από τα νησιά κοντά στην Αθήνα είναι και η Σύρος, η οποία είναι προσβάσιμη από Πειραιά με το νέο υπερσύγχρονο FAST FERRIES THUNDER σε μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά. Πρωτεύουσά της είναι Ερμούπολη, κέντρο της ζωής και του πολιτισμού όλων των Κυκλάδων. Εδώ θα απολαύσεις μερικά από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Ελλάδας όπως το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και το Δημαρχείο του νησιού, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Μην παραλείψεις να περάσεις και από την περίφημη συνοικία Βαπόρια, χτισμένη πάνω σε βράχο. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πρωτεύουσα βρίσκεται η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Άνω Σύρου με τα εντυπωσιακά κτίσματα των Ενετών. Φημισμένες είναι και οι παραλίες της, οι οποίες ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο. Η Σύρος αποτελεί ένα από τα νησιά του Αιγαίου όπου μπορείς να απολαύσεις διακοπές χωρίς αυτοκίνητο ή ακόμα και χωρίς μέσα μεταφοράς.

Μάθε περισσότερα για τη Σύρο εδώ.

3. Τήνος, το θαύμα των Κυκλάδων

Τήνος

Φτάσε στο νησί της Μεγαλόχαρης από Ραφήνα μέσα σε μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά με το Αικατερίνη Π. της FAST FERRIES. Αφού απολαύσεις τη θέα του λιμανιού, πήγαινε ως το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου για να τακτοποιήσεις τις βαλίτσες σου και στη συνέχεια ξεκίνα να την ανακαλύπτεις. Η Χώρα Τήνου είναι μία σύγχρονη πόλη με πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Ο πραγματικός της χαρακτήρας όμως κρύβεται στα παραδοσιακά χωριά της όπως ο Βώλακας, η Καρδιανή και ο Πύργος που θα σε κερδίσουν με την αυθεντικότητα και την άγρια ομορφιά τους. Φυσικά, πρόκειται και για ένα προορισμό γεμάτο αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς, όπως η Παναγία Τήνου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και το Ιερό του Ποσειδώνα.

Μάθε περισσότερα για την Τήνο εδώ.

+1. Μύκονος, το νησί των ανέμων

μύκονος διασκέδαση

Η Μύκονος ήταν, είναι και θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μας. 4 ώρες μακριά από την Ραφήνα, αποτελεί δεύτερο σπίτι των celebrities και του jet-set από την Ελλάδα και τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που ψηφίζεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές. Εξαιρετικές παραλίες, βραβευμένα εστιατόρια, ατελείωτα πάρτι, πανάκριβα γιοτ, ονειρεμένες βίλες, όμορφοι άνθρωποι και beach bars συνθέτουν το μαγευτικό κοσμοπολίτικο σκηνικό της. Επίκεντρο της ζωής στο νησί είναι η Χώρα Μυκόνου. Μία βόλτα στους δρόμους της, πρωί ή βράδυ, είναι πάντα αγχολυτική. Σκάρπα, Παραπορτιανή, Μικρή Βενετία και φυσικά οι ανεμόμυλοί της αποτελούν αναμφίβολα τα πιο εμβληματικά της σημεία. Φυσικά, όταν βρεθείς στο νησί, μην παραλείψεις να απολαύσεις τις παραλίες της, οι οποίες είναι από τις καλύτερες των Κυκλάδων. Κάτω από το μοναδικό φως που μοιράζεται με τη γειτονική της Δήλο, ένα ξεχωριστό ταξίδι ξεκινά. Είσαι έτοιμος να το ζήσεις στο έπακρο;

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Ραφήνα – Άνδρος

Ραφήνα – Τήνος

Ραφήνα – Μύκονος

Πειραιάς – Σύρος

Πειραιάς – Μύκονος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας εδώ: https://booking.fastferries.com.gr/