Νάουσα Πάρου, ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της Ελλάδας, με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού μετά την πρωτεύουσα Παροικιά, από την οποία και απέχει 11 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του και η ομορφιά της συνδυάζει αυθεντικό νησιώτικο χαρακτήρα με κοσμοπολίτικη αίγλη. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι που την κάνουν να ξεχωρίζει; Ανακάλυψέ τους μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Νάουσα Πάρου: 10+1 λόγοι για να την επισκεφτείς

1. Το μαγευτικό σκηνικό της

Παρά την τουριστική ανάπτυξη του χωριού, η Νάουσα έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Τα γραφικά σοκάκια της, το ενετικό κάστρο στην παραλία της που φωτίζεται τη νύχτα, καθώς και το υπέροχο λιμανάκι που φιλοξενεί όλων των ειδών τα σκάφη συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

2. Οι σύγχρονες ανέσεις της

Η Νάουσα σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να απολαύσεις μία άνετη διαμονή. Εδώ θα βρεις ξενοδοχεία, camping και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα γούστα. Η μεγάλη αγορά της περιλαμβάνει κάθε λογής καταστήματα, όπως μαγαζιά που εμπορεύονται πολύτιμους λίθους, παραδοσιακά και όχι μόνο ενδύματα, καθώς και τοπικά εδέσματα.

3. Οι περίφημες ψαροταβέρνες της

Το λιμάνι της Νάουσας είναι πάντα γεμάτο από ψαροκάικα και ψαράδες οι οποίοι βγάζουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Φυσικά, όλα είναι διαθέσιμα στα τοπικά ψαροταβερνάκια της, τα οποία κάποτε ήταν αποθήκες ψαράδων.

4. Η έντονη νυχτερινή ζωή

Η Νάουσα αποτελεί αναμφίβολα το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Πάρου. Γι’ αυτό και έρχεται κόσμος απ’ όλο το νησί για να διασκεδάσει μέχρι το πρωί. Τα μπαράκια και τα κλαμπ της μάλιστα είναι από τα πιο φημισμένα σε όλη την Ελλάδα.

5. Τα πανέμορφα γύρω χωριά της

Έχοντας ως βάση τη Νάουσα, μπορείς να επισκεφτείς μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Πάρου όπως ο Αμπελάς, η Σάντα Μαρία, οι Άγιοι Ανάργυροι, οι Κολυμπήθρες και οι Καμάρες. Για τα μέρη αυτά, όπως και για πολλά ακόμα της Πάρου, εκτελούνται δρομολόγια τοπικών λεωφορείων.

6. Οι κοντινές της παραλίες

Η Πάρος φημίζεται επίσης και για τις παραλίες της, πολλές από τις οποίες βρίσκονται κοντά στη Νάουσα. Μερικές από αυτές που αξίζει να επισκεφτείς είναι το Πιπέρι, τα Φύκια, οι Κολυμπήθρες, το Μοναστήρι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Λάγγερη, η Σάντα Μαρία, ο Αμπελάς και ο Νταμούλης.

7. Τα 6 μοναστήρια γύρω από τη Νάουσα

Η βυζαντινή και μεταβυζαντινή κληρονομιά είναι αποτυπωμένες στις εκκλησίες και τα μοναστήρια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας. Τα έξι μοναστήρια όπου μπορείς να θαυμάσεις περίτεχνα τέμπλα και τοιχογραφίες είναι το Μοναστήρι της Λογγοβάρδας, ο Άη-Γιάννης ο Δέτης, ο Μητροπολιτικός ναός της κοίμησης της Θεοτόκου, η Μονή Αγίου Αθανασίου και μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

8. Η περίφημη κουρσάρικη νύχτα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των Κυκλάδων η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου. Οι Ναουσαίοι, θέλοντας να ξορκίσουν τις μνήμες των πειρατών που λυμαίνονταν για πολλά χρόνια την Πάρο, αναπαριστούν τη λεηλασία του χωριού με καύση βεγγαλικών, αλλά μκαι με ένα μεγάλο γλέντι με παριανό κρασί και θαλασσινούς μεζέδες για όλους.

9. Η αρχαία κληρονομιά

Όποια εποχή κι αν βρεθείς στην Πάρο, αξίζει να επισκεφτείς τις Κολυμπήθρες και την τοποθεσία της μυκηναϊκής ακρόπολης του 1200 π.Χ. στις Κουκουναριές. Κοντά στη Νάουσα βρίσκονται επίσης ιστορικά αξιοθέατα όπως το πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο, το ενετικό κάστρο οχυρό της βόρειας πλευράς του λιμανιού, αλλά και η Λαογραφική Συλλογή Νάουσας όπου παρουσιάζει ρούχα και αντικείμενα των κατοίκων της Πάρου από άλλες εποχές.

10. Το Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

Μια επίσκεψη στο Πάρκο Πάρου αποτελεί must για όλους και ειδικά για τις οικογένειες. Αυτός ο πρότυπος χώρος για τα ελληνικά δεδομένα συνδυάζει αναψυχή, άθληση, πολιτισμό και οικολογία. Περιλαμβάνει καφετέρια, εκθεσιακό χώρο, θερινό σινεμά, αμφιθέατρο για εκδηλώσεις, οργανωμένες και μη παραλίες, καθώς και ένα δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών 7 χιλιομέτρων. Είναι προσβάσιμος είτε με καΐκι από το λιμανάκι της Νάουσας είτε οδικώς

+1.   Οι μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές που περνούν από τη Νάουσα Πάρου

Η Πάρος διαθέτει κεντρικό δίκτυο μονοπατιών 35 χιλιομέτρων περίπου, με τη Ναόυσα να προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές διαδρομών όπως: Νάουσα – Κολυμπήθρες, Νάουσα – Σάντα Μαρία. Επίλεξε λοιπόν αυτή που σου ταιριάζει, πάρε μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή τα αθλητικά παπούτσια, το νερό και το αντιηλιακό σου και ξεκίνα να την απολαμβάνεις.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξιδέψτε τώρα στην Μύκονο με την Fast Ferries:

Ραφήνα -Μύκονος, Πειραιάς-Μύκονος, Σύρος-Μύκονος, Σαντορίνη-Μύκονος, Ηράκλειο-Μύκονος, Πάρος- Μύκονος, Ίος-Μύκονος, Άνδρος- Μύκονος, Νάξος – Μύκονος, Τήνος- Μύκονος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Μύκονο εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Νάουσα Πάρου: Πρωτεύουσα της διασκέδασης και της καλής ζωής»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.