Μάλια, η φημισμένη κωμόπολη του νομού Ηρακλείου Κρήτης που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της. Απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και υπάγεται ως δημοτική ενότητα στον Δήμο Χερσονήσου. Τι κι αν το χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοί τους δεν ξεπερνούν τους 4000; Το καλοκαίρι «βουλιάζουν» από Έλληνες και ξένους τουρίστες που τα επιλέγουν για τις διακοπές τους. Ποια είναι όμως όλα αυτά τα στοιχεία που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά και για τα οποία αξίζει να τα επισκεφτείς; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα!

1. Η γραφική παλιά πόλη τους

Η παλιά πόλη στα Μάλια αξίζει να την περπατήσεις. Στενά δρομάκια, σπίτια με μπουκαμβίλιες και ταβερνάκια με ζωντανή ελληνική μουσική συνθέτουν το γραφικό και ειδυλλιακό σκηνικό της.

2. Η νυχτερινή ζωή στα παραλιακά Μάλια

Ένας δρόμος, αυτός της Ελευθερίου Βενιζέλου, χωρίζει την ήσυχη παλιά πόλη από τα παραλιακά Μάλια, τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης. Οι καφετέριες, τα μπαράκια και τα καλοκαιρινά clubs τους προσελκύουν τουρίστες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

3. Ο Ποταμός & όλες οι παραλίες κοντά στα Μάλια

Η περιοχή των Μαλίων περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αξιόλογες παραλίες για βουτιές. Πρώτη και καλύτερη δεν είναι άλλη από τον περίφημο Ποταμό που συνδυάζει άμμο, κρυστάλλινα νερά, οργάνωση και ευκολίες για ΑμεΑ. Αξιόλογες επιλογές αποτελούν επίσης η γραφική Σταλίδα, αλλά και η ομώνυμη κεντρική παραλία των Μαλίων.

4. Το Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων

Πρόκειται για το τρίτο σε μέγεθος ανάκτορο της μινωικής Κρήτης, χτισμένο σε μία υπέροχη φυσική τοποθεσία με θέα τη θάλασσα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, κατοικούταν από τον Σαρπηδόνα, αδερφό του Μίνωα.

5. Η Παναγία η Γαλατιανή

Αυτό το ξεχωριστής σημασίας αξιοθέατο θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ονομάστηκε έτσι καθώς για το χτίσιμό της χρησιμοποιήθηκε γάλα αντί νερού. Η κατασκευή της ξεκίνησε τον 14ο αιώνα, ωστόσο ολοκληρώθηκε αιώνες μετά, περί τα τέλη του 19ου. Είναι φημισμένη για τις ιστορικές αγιογραφίες της.

6.Τα ξενοδοχεία στα Μάλια.

Στα Μάλια της Κρήτης θα βρεις πολλές επιλογές σε πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνα, καθώς και σύγχρονα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, οι τιμές είναι προσιτές και οι παροχές αξιόλογες. Επίλεξε λοιπόν αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

7. Οι εναλλακτικές δραστηριότητες.

Με ορμητήριο τα Μάλια, μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου «σαφάρι» στην ορεινή Κρήτη και σε φημισμένες παραθαλάσσιες περιοχές της. Έμπειροι οδηγοί οχημάτων 4X4 αναλαμβάνουν την περιήγησή σου σε μαγικές διαδρομές όπως το οροπέδιο Λασιθίου, η Σαρακίνα και η Ελούντα.

Απόλαυσε το ταξίδι στα Μάλια & την Κρήτη με την ποιότητα της FAST FERRIES!

Τα Μάλια αποτελούν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για τις φετινές σου διακοπές καθώς συνδυάζουν κυριολεκτικά τα πάντα: νυχτερινή ζωή, όμορφες παραλίες, ιστορία αιώνων και μοναδικές εναλλακτικές δραστηριότητες. Για να φτάσεις όμως σε αυτά, πρέπει πρώτα να κλείσεις το εισιτήριό σου για Κρήτη. Ταξίδεψε λοιπόν από Πειραιά στο Ηράκλειο, το κοντινότερο λιμάνι τους, με το νέο υπερσύγχρονο Thunder της FAST FERRIES. Μην περιμένεις άλλο. Κάνε τώρα την κράτησή σου στην online πλατφόρμα εισιτηρίων μας και…

Απόλαυσε το ταξίδι!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Tαξίδεψε τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης με την FAST FERRIES:

Σαντορίνη – Ηράκλειο, Μύκονος – Ηράκλειο, Ίος – Ηράκλειο, Πάρος – Ηράκλειο, Σύρος – Ηράκλειο, Πειραιάς – Ηράκλειο

Αγοράστε τα εισιτήριά σας το Ηράκλειο εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Μάλια Κρήτης: 7 λόγοι για να τα επισκεφθείς»; Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries