Το λιμάνι Ραφήνας, βρίσκεται στη βορειοδυτική Αττική, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι στην Αττική και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας καθώς εξυπηρετεί ετησίως εκατομμύρια τουρίστες που επιθυμούν να μεταβούν στα ελληνικά νησιά.

Αν και λιγότερο προβεβλημένο από το αντίστοιχο του Πειραιά, το λιμάνι της Ραφήνας προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αττικής την δυνατότητα για μία γρήγορη απόδραση στα αγαπημένα νησιά του Αιγαίου. Ποια είναι όμως όλα του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν ως το ιδανικό ορμητήριο για τις καλοκαιρινές σας μετακινήσεις; Η Fast Ferries, συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει!

1# Δίπλα στο Αεροδρόμιο & την Αττική Οδό

λιμάνι ραφήνας

Το λιμάνι Ραφήνας, απέχει μόλις 10 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σκεφτείτε πόσο πρακτικό και ωφέλιμο είναι για τον παραθεριστή, να μπορεί να μεταβεί σε μόλις μισή ώρα από το αεροδρόμιο στο λιμάνι ή ανάποδα. Επιπλέον, τα ΚΤΕΛ Αττικής συνδέουν με τακτικά δρομολόγια τους δύο προορισμούς, αλλά ακόμα κι αν ο ταξιδιώτης διαθέτει Ι.Χ., η Αττική Οδός διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνησή του.

2# Πιο κοντά στην Άνδρο!

 

λιμάνι ραφήνας - Άνδρος

Από το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε να επισκεφθείτε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, την πανέμορφη Άνδρο. Μέσα σε δύο ώρες, τα δύο πλοία της Fast Ferries (ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. και FAST FERRIES ANDROS) με καθημερινά δρομολόγια, φέρνουν το Γαύριο, την Άχλα και της Γριάς το Πήδημα σε απόσταση μιας… απόφασης!

3# Λιμάνι Ραφήνας, η πιο δημοφιλής δίοδος για Άνδρο, Μύκονο, Τήνο, Νάξο!

 

Το λιμάνι της Ραφήνας είναι το βασικό λιμάνι που συνδέει την Αθήνα με τα νησιά της Μυκόνου και της Τήνου. Είναι απλά το λιμάνι για το πιο σύντομο ταξίδι προς τις Κυκλάδες! Η διαδρομή Ραφήνα- Άνδρος- Τήνος- Μύκονος εκτελείται σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ από την άνοιξη έως τον Σεπτέμβρη τα δρομολόγια προεκτείνονται και προς Νάξο. Το καλοκαίρι κάθε Σάββατο και Κυριακή υπάρχει σύνδεση και με το λιμάνι της Πάρου.

4# Οι ψαροταβέρνες στο Λιμάνι της Ραφήνας

Η Ραφήνα, δεν προσφέρει απλά πλήθος επιλογών για βουτιές σε όμορφα νερά κοντά στην Αθήνα. Αποτελεί κι ένα από τα πλέον δημοφιλή μέρη για τους καλοφαγάδες καθώς προσφέρει και πολλές  εναλλακτικές για ψαράκι ή και κρέας με μαγευτική θέα και καλοκαιρινό άρωμα! Πολλά δε από τα ταβερνάκια και τα εστιατόρια της περιοχής, συμπεριλαμβάνονται στους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς οδηγούς εξόδου και φημίζονται για την ποιότητα και την ποικιλία τους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επιλέξετε κάποιο δρομολόγιο της Fast Ferries για να μεταβείτε στην Άνδρο, την Τήνο ή την Μύκονο, πηγαίνετε λίγο νωρίτερα αλλά… αφήστε το λιμάνι της Ραφήνας για λίγο αργότερα! Δεν θα το μετανιώσετε!

5# Τα αξιοθέατα δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας

Πρόκειται για δύο σημεία κοντά στο λιμάνι Ραφήνας με μεγάλη ιστορία αλλά και ζηλευτή ομορφιά. Αν λοιπόν φτάσετε λίγο νωρίτερα από την αναχώρησή σας ή χάσετε το πλοίο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα επισκεφθείτε.

Ο Λόφος του Οχυρού προσφέρει μοναδική θέα κι ένα πυκνό δάσος 300 στρεμμάτων από πεύκα, ιδανικό για χαλάρωση και πεζοπορία. Παράλληλα όμως, μπορείτε να φροντίσετε να μάθετε και για την πλούσια ιστορία του. Οι Γερμανοί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν επιστρατεύσει όλους τους άνδρες από 16 έως 60 χρονών για να κατασκευάσουν στον λόφο υπόγειες στοές και καταφύγια που διασώζονται ως σήμερα και αξίζουν να τα επισκεφθείτε

λιμάνι Ραφήνας - εκκλησάκι

Και από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου όμως, η θέα είναι μαγευτική, καθώς μπορείτε να ατενίσετε τον Ευβοϊκό και να δείτε –καιρού επιτρέποντος- καθαρά μέχρι την Εύβοια. Το όλο σκηνικό θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί και είναι ό,τι πρέπει για να μπείτε στο κλίμα, πριν να φτάσετε στον προορισμό σας!

 

Επιλέξτε το λιμάνι Ραφήνας και τη Fast Ferries για τις ακτοπλοϊκές σας μεταφορές και απολαύστε το ταξίδι σας! Άλλωστε, το ταξίδι δεν είναι μόνο ο προορισμός αλλά και η πορεία προς αυτόν!

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ

Ραφήνα – Άνδρος

Ραφήνα – Τήνος

Ραφήνα – Μύκονος

Ραφήνα – Νάξος

Ραφήνα – Πάρος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας από και προς Ραφήνα εδώ: https://booking.fastferries.com.gr/