Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη, διαφορετική απ’ ότι έχεις δει μέχρι σήμερα! Διάσημη ως την άκρη της γης, αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο λόγω της ιδιαιτερότητας του ηφαιστειακού τοπίου της. Βρίσκεται νοτιοανατολικά στη Σαντορίνη, στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Ποιοι είναι λοιπόν όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτείς; Ανακάλυψέ τους μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη: 6+1 λόγοι για να την επισκεφτείς!

1. Γιατί είναι η μοναδικά κόκκινη παραλία παγκοσμίως

Όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Σε αυτή την παραλία, το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί από την άμμο ως τα βράχια, δίνοντας την εντύπωση ενός πραγματικά εξωγήινου τοπίου, από αυτά που οι επιστήμονες έχουν καταγράψει μόνο στον Άρη, τον «κόκκινο πλανήτη». Το μόνο που δεν είναι κόκκινο εδώ, είναι η θάλασσά της!

2. Για τα γαλήνια νερά της

Η κόκκινη παραλία φιλοξενείται μέσα σε ένα μικρό κολπίσκο, ο οποίος και παραμένει σχετικά ήρεμος όλες τις μέρες του καλοκαιριού. Μόνο όταν φυσάει νοτιάς, τα κύματα στην παραλία αυξάνονται, αλλά όχι τόσο που να σε εμποδίσουν να χαρείς το κολύμπι.

3. Γιατί είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή καΐκι

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πας στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης: Με το αυτοκίνητο ή με το καϊκάκι από την Περίσσα. Στην περίπτωση που διαλέξεις να πας οδικώς, θα χρειαστεί να αφήσεις το αυτοκίνητο στο κοντινότερο πάρκινγκ και να συνεχίσεις με τα πόδια στο στενό μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή.

4. Γιατί διαθέτει όλες τις βασικές ανέσεις που χρειάζεσαι

Φτάνοντας στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα βρεις ομπρέλες, ξαπλώστρες, καθώς και καντίνα με δροσιστικά ποτά και σνακς. Εδώ, μπορείς επίσης να νοικιάσεις θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό.

5. Γιατί ανήκει στις καλύτερες παραλίες του κόσμου για γυμνιστές

Ένας ακόμα λόγος που κάνει την Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη να ξεχωρίζει είναι ότι στις ακτές της επιτρέπεται ο γυμνισμός. Γι’ αυτό και αποτελεί top επιλογή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που αγαπούν να βρίσκονται κοντά στη φύση.

6. Γιατί δίπλα της βρίσκεται ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου

Πριν ή μετά τις βουτιές σου στην Κόκκινη Παραλία Σαντορίνης, μπορείς να επισκεφτείς τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερα σωζόμενους προϊστορικούς οικισμούς παγκοσμίως, καθώς τα ηφαιστειακά υλικά που κάλυψαν την πόλη, προστάτευσαν τα κτήρια και το περιεχόμενό τους, όπως έγινε και στην Αρχαία Πομπηία της Νότιας Ιταλίας.

+1. Γιατί στην Κόκκινη Παραλία θα βγάλεις τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Το άλμπουμ των διακοπών σου στη Σαντορίνη δε γίνεται να μην περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Κόκκινη Παραλία της! Απ’ όποια γωνιά και αν τη φωτογραφίσεις, είναι σίγουρο ότι θα σου χαρίσει μία τέλεια όψη της στο φακό του smartphone ή της φωτογραφικής μηχανής σου.

Ζήσε την εμπειρία της Κόκκινης Παραλίας στη Σαντορίνη!

Δεν πρόκειται για μια ακόμα όμορφη κυκλαδίτικη παραλία όπου μπορείς να κολυμπήσεις, αλλά για ένα αξιοθέατο που αξίζει να θαυμάσεις! Βάλε λοιπόν αντιηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, φόρα κλειστά παπούτσια για την διαδρομή ως την παραλία και απόλαυσέ την Κόκκινη Παραλία μέσα κι έξω από τη θάλασσα. Φυσικά, για να φτάσεις σε αυτή, χρειάζεται πρώτα να κλείσεις το εισιτήριό σου για Σαντορίνη. Πλέον, η πρώτη σου επιλογή δεν είναι άλλη από τη FAST FERRIES που θα σε ταξιδέψει στο νησί με το νέο υπερσύγχρονο Thunder. Έτσι, θα απολαύσεις μία κορυφαία εμπειρία ταξιδιού που θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται μαγικά στο #1 λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξιδέψτε τώρα στη Σαντορίνη με την Fast Ferries:

Πειραιάς- Σαντορίνη, Μύκονος- Σαντορίνη, Ίος- Σαντορίνη, Ηράκλειο- Σαντορίνη, Πάρος- Σαντορίνη, Σύρος- Σαντορίνη

Αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Σαντορίνη εδώ: https://booking.fastferries.com.gr/

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη: Μοναδική στον κόσμο»;
Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.