Ηράκλειο Κρήτης, ένας νομός γεμάτος πανέμορφες παραλίες. Στα 200 χιλιόμετρα ακτογραμμής του, θα βρεις προτάσεις για κάθε γούστο όπως κλασικές και αγαπημένες οργανωμένες παραλίες έως επιλογές για θαλάσσια σπορ και ρομαντικούς κολπίσκους για χαλάρωση και ηρεμία. Ποιες είναι όμως αυτές που αξίζει να επισκεφτείς; Ανακάλυψέ τις μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Αυτές είναι οι παραλίες το Ηρακλείου που αξίζει να ανακαλύψεις:

1. Τα θρυλικά Μάταλα

Αυτό που κάνει τα Μάταλα να ξεχωρίζουν είναι ο θρύλος που συνοδεύει το όνομά τους. Στις σπηλιές πίσω από την παραλία έζησαν την δεκαετία του ’60 οι χίπις, τα περίφημα «παιδιά των λουλουδιών». Η παραλία είναι βοτσαλωτή, πεντακάθαρη και οργανωμένη.

2. Η απάνεμη Αγία Πελαγία

ηράκλειο παραλίες

Στο αγαπημένο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας θα βρεις την ομώνυμη παραλία. Πρόκειται για μια στενή λωρίδα άμμου, κάτω από τα καφέ και τα ταβερνάκια. Η θάλασσά της είναι σχεδόν πάντα ήρεμη.

3. Η Παχειά Άμμος, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής

Αυτή η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ηρακλείου και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της περιοχής. Διαθέτει χρυσή αμμουδιά, καταγάλανα νερά και πολλές υπηρεσίες για τους επισκέπτες.

4. Ο κόλπος της Λυγαριάς

Κλειστός, προστατευμένος και απάνεμος, ο κόλπος της Λυγαριάς αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της ηρεμίας. Προστατεύεται από τους ανέμους, γι’ αυτό και είναι ιδανικός για τις οικογένειες.

5. Οι κολπίσκοι του Σαραντάρη

Στα περίφημα «λιμανάκια» της Χερσονήσου βρίσκεται η παραλία του Σαραντάρη. Πρόκειται για πολλούς συνεχόμενους κολπίσκους που συνδυάζουν λευκή άμμο, βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά.

6. Το γραφικό Κοκκίνη Χάνι

Αμμώδης παραλία με ρηχά καταγάλανα νερά, το Κοκκίνη Χάνι αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης. Το ειδυλλιακό τοπίο της ολοκληρώνεται από βραχώδεις σχηματισμούς με θέα στο Αιγαίο.

7. Ο ήσυχος Ποταμός

Ήσυχη και οργανωμένη παραλία, η οποία αποτελεί εναλλακτική στις συνωστισμένες και πολύβουες παραλίες του Ηρακλείου και της περιοχής των Μαλίων. Πίσω ακριβώς από αυτόν βρίσκεται ο περίφημος Βάλτος των Μαλίων, ένας υγρότοπος ιδιαίτερης σημασίας που αξίζει να επισκεφτείς.

8. Η μικρή Ψαρομούρα

Στην Αγία Πελαγία θα βρεις επίσης τη μικρή και ειδυλλιακή Ψαρομούρα. Ο κόλπος της περιβάλλεται από βράχια και είναι απομονωμένος από το θόρυβο και το δρόμο.

9. Η Κόκκινη Άμμος των γυμνιστών

ηράκλειο παραλίες

Για να φτάσεις στην Κόκκινη Άμμο, μπορείς να περπατήσεις το μονοπάτι που ξεκινάει από τα Μάταλα ή να έρθεις με βάρκα. Έχει ψηφιστεί ως αγαπημένη παραλία των γυμνιστών παγκοσμίως.

10. Ο εξωτικός Κομός (ή Κομμός)

Συνδυάζοντας εντυπωσιακή αμμουδιά δίπλα στους φοίνικες και καταγάλανα νερά, ο Κομός αποτελεί την πιο εξωτική επιλογή για βουτιές στο Νομό Ηράκλειου. Αποτελεί επίσης επιλογή για γυμνισμό.

+1. Η Σταλίδα, αγαπημένη παραλία των επισκεπτών του Ηρακλείου

Η Σταλίδα αποτελεί μία από τις αγαπημένες παραλίες των επισκεπτών του Ηρακλείου. Μεγάλη σε έκταση, αμμουδερή και βραχώδης, χωρίζεται σε δύο μέρη από μερικά βράχια. Είναι πλήρως οργανωμένη, προσφέροντας ενδιαφέρουσες επιλογές σε beach bar, ταβέρνες και θαλάσσια σπορ.

Και η λίστα με τις πανέμορφες παραλίες στο Ηράκλειο συνεχίζεται!

Οι παραπάνω 10+1 παραλίες είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες στο νομό Ηράκλειου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες προτάσεις στη γύρω περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, που αξίζει να επισκεφτείς. Γι’ αυτό, αν διαθέτεις αρκετές μέρες και χρόνο, σου προτείνουμε να εξερευνήσεις επιλογές όπως αυτή του Αγίου Νικολάου στην Ελούντα, η παραλία Καλαμάκι, αλλά και αυτή του Αγίου Γεωργίου. Φυσικά, για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου βουτιές, θα πρέπει πρώτα να κλείσεις το εισιτήριό του πλοίου σου στο www.fastferries.com.gr. Ξεκίνα λοιπόν το ταξίδι σου από Πειραιά με το νέο ταχύπλοο Thunder και…

Απόλαυσε το Ταξίδι!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξίδεψε τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης με την FAST FERRIES:
Σαντορίνη – Ηράκλειο, Μύκονος – Ηράκλειο, Ίος – Ηράκλειο, Πάρος – Ηράκλειο, Σύρος – Ηράκλειο, Πειραιάς – Ηράκλειο
Αγόρασε τα εισιτήριά σου για το Ηράκλειο εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Ηράκλειο: Οι 10+1 καλύτερες παραλίες του»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.