Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης; Μια δύσκολη απόφαση, γιατί δεν θα ξέρεις… πού να πρωτοπάς! Μολονότι το Ηράκλειο είναι από μόνο του μια πολύ όμορφη πόλη, προσφέρεται για κοντινές εκδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες! Είτε επιζητάς σύντομες αποδράσεις στη φύση ξεφεύγοντας από την πολυκοσμία, είτε θες να ανακαλύψεις νέους προορισμούς, το Ηράκλειο σε αποζημιώνει. Και με το παραπάνω! Στο παρόν άρθρο, σου προτείνουμε 4+1 μοναδικούς προορισμούς κοντά στο Ηράκλειο, για να χαρείς τη φύση και να ξεφύγεις από τις κλασσικές επιλογές.

Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο: #1 – Φαράγγι Καρτερού

Το Φαράγγι Καρτερού βρίσκεται στα ανατολικά του Ηρακλείου, πάνω από το χωριό Καρτερός. Είναι από τα μακρύτερα της περιοχής, με μια διαδρομή εκπάγλου καλλονής με μήκος 12,5 χιλιόμετρα. Ξεχωρίζει για τον πλούτο των γεωμορφολογικών και φυσικών του χαρακτηριστικών και βρίθει από ιστορία, παραδόσεις, αρχαία και παλαιά κτίσματα. Η διαδρομή ακολουθεί ουσιαστικά ένα καταπράσινο μονοπάτι που περνά μέσα από πλατάνους, λυγαριές, κυπαρίσσια, πηγές και αγριολούλουδα.

Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο: #2 – Δία (ή Ντία)

Η ακατοίκητη σήμερα Δία, είναι ένα νησάκι 7 μίλια βορειοανατολικά του Ηρακλείου. Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητάς της. Δεν διαθέτει καθόλου υποδομές και είναι σχεδόν ανέγγιχτη από τον άνθρωπο! Όλο το νησί είναι απολύτως βατό, με ελάχιστες εξαιρέσεις άγριων γκρεμών ύψους 60 μέτρων! Αν είσαι φυσιολάτρης και άνθρωπος της ηρεμίας, μπορείς να βρεις εύκολα ημερήσιες εκδρομές στην Ντία με ιστιοφόρο. Θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, θα εξερευνήσεις ανενόχλητος όλο το νησί και θα ανακαλύψεις τα χαλάσματα του αρχαίου λιμανιού!

Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο: #3 – Φόδελε

Το χωριό Φόδελε, σχεδόν 30 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, είναι η γενέτειρα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του γνωστού σε όλους Ελ Γκρέκο. Αν είσαι λάτρης της τέχνης, θα θαυμάσεις πολλούς πίνακες του γνωστού ζωγράφου και θα γνωρίσεις το σπίτι όπου γεννήθηκε. Στο γραφικό Φόδελε, μπορείς ακόμα να δροσιστείς στα νερά του ποταμού Παντομάρτη και να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο με τα ατελείωτα στρέμματα εσπεριδοειδών.

Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο: #4 – Νεραϊδόσπηλιος

Το θρυλικό σπήλαιο του Αστρακιανού φαραγγιού, απέχει μόλις 23 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο σπήλαιο κατοικούσαν νεράιδες οι οποίες τραγουδούσαν νυχθημερόν με τις βελούδινες φωνές τους. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια όμορφη ιστορία με λυπητερό τέλος (Η Νεράιδα και ο Λυράρης), την οποία και πρέπει να ψάξεις να διαβάσεις ή να σου αφηγηθούν. Εντός της σπηλιάς θα βρεις την πανέμορφη λιμνούλα των Αστρακών, γύρω από την οποία υπάρχει ένας μοναδικός χώρος αναψυχής.

Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο: #5 – Όρος Γιούχτα

Το Όρος Γιούχτα απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και είναι γνωστό για τα ιερά του σπήλαια. Επιπλέον, θα συναντήσεις και θα θαυμάσεις δύο μινωικά ιερά μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας Οι πεζοπόροι θα αγαπήσουν τα απόμερα ορεινά μονοπάτια και όλοι οι υπόλοιποι θα ερωτευτούν τις κορυφές με την ποικιλόμορφη θέα!

Η πόλη του Ηρακλείου περιμένει να γίνει το νέο σου ορμητήριο!

Όπως κατάλαβες, το Ηράκλειο είναι μια πόλη ιδανική για να διοργανώνεις τις ημερήσιες εξορμήσεις σου! Ένα μόνο πράγμα σε εμποδίζει από το να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά του νησιού του Δία ή να εξερευνήσεις τα μονοπάτια του ιερού βουνού των μινωϊτών, του Γιούχτα. Ότι δεν έχεις (ακόμα) εισιτήριο για Ηράκλειο!  Κάνε τώρα την κράτησή σου στην online πλατφόρμα εισιτηρίων μας και… έτοιμος!

Επισκέψου τώρα το Ηράκλειο μέσω της FAST FERRIES αγοράζοντας τα εισιτήριά σου για Ηράκλειο από εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο: 4+1 προορισμοί, ο ένας καλύτερος από τον άλλο!»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.