Κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ηράκλειο με το Thunder της Fast Ferries για διακοπές που δε θα ξεχάσεις. Αξιοθέατα, παραδοσιακό φαγητό, μοναδικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά και φαράγγια εκπληκτικής ομορφιάς. Γνώριζες ότι η Κρήτη διαθέτει πάνω από 250 φαράγγια; Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου με τη Fast Ferries και δες από κοντά 6 φαράγγια από τα 250 στο Ηράκλειο Κρήτης.

#1 Το φαράγγι της Παναγιάς Κεραλιμενιώτισσας

Ένα στενό και συμπαγές φαράγγι με μήκος 1,2 χιλιόμετρα περίπου. Στη διαδρομή σου, θα συναντήσεις χαρουπιές, λυγιές, κυπαρίσσια, σκίνους και καταρράκτες μοναδικής ομορφιάς. Το σημείο εκκίνησης είναι κάτω από το χωριό Καλάμι και το σημείο τερματισμού η Παναγία Κεραλιμενιώτισσα απ’ όπου έχει πάρει και το όνομά του. Ο μέσος χρόνος κατάβασής του είναι περίπου 2 ώρες.

#2 Το εντυπωσιακό Βουλισμένο Αλώνι

Μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά από το Ηράκλειο, το Βουλισμένο Αλώνι αποτελεί ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Εκεί, θα συναντήσεις έναν τεράστιο βυθισμένο κρατήρα. Πρόκειται για σχηματισμό που έχει δημιουργηθεί μετά την υποχώρηση οροφής σπηλαίου. Έτσι, παραμένει μέχρι και σήμερα από τα πιο περίεργα γεωλογικά φαινόμενα της Ελλάδας.

#3 Το φαράγγι του Αμπά

Το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη «αββάς» που σημαίνει ιερέας. Οι τοπικές παραδόσεις αναφέρουν ότι κοντά στον καταρράκτη της περιοχής ζούσε ένας ασκητής και έτσι έδωσαν το αντίστοιχο όνομα στο φαράγγι. Στην κατάβασή σου, θα συναντήσεις αυτόν τον εκπληκτικό καταρράκτη ύψους 140 μέτρων που θα σε εντυπωσιάσει. Το σημείο εκκίνησης του φαραγγιού είναι η περιοχή του Τιμίου Σταυρού, ενώ καταλήγει στην παραλία «Τρείς Εκκλησιές». Η διάσχιση του γίνεται μόνο με ειδικό εξοπλισμό.

Ακτοπλοϊκά-εισιτήρια- Ηράκλειο

#4 Το επιβλητικό φαράγγι της Άρβης

Ένα φαράγγι συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων περίπου που «κόβει» στα δυο το Άρβιον όρος. Τα πλούσια νερά που πηγάζουν από την οροσειρά της Δίκτης βρίσκουν διέξοδο στο φαράγγι και συμβάλλον στην άρδευση της ευρύτερης περιοχής. Κατά μήκος του φαραγγιού θα συναντήσεις τουλάχιστον 13 καταρράκτες, ενώ στο βάθος της κοιλάδας θα δεις τις πλούσιες φυτείες μπανανιών του χωριού. Το φαράγγι της Άρβης έχει ένα υπόγειο δίκτυο με καταρράκτες περίπου 200 μέτρων. Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που συμβαίνει σε 100 φαράγγια σε όλον τον κόσμο! Ωστόσο, για τη διάσχιση του φαραγγιού χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό και μεγάλη ορειβατική εμπειρία.

#5 Το Φαράγγι της Πορτέλας

Το φαράγγι μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων με τα ασβεστολιθικά πετρώματα και τα νερά με λευκή απόχρωση είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά στην Κρήτη. Ξεκινάει από το χωριό Χόνδρος και καταλήγει στην παραλία του Κερατόκαμπου. Στη διαδρομή σου συναντάς, επίσης, μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων. Καταφέρνει και συνδυάζει έτσι μοναδικά την άγρια ομορφιά με την απόλυτη ηρεμία. Ενώ είναι ιδανικό για όσους έχουν εμπειρία στην κατάβαση φαραγγιών.

#6 Το φαράγγι των Αγίων

Είναι γνωστό και ως «Αγιοφάραγγο». Το φαράγγι των Αγίων καταλήγει σε μια ονειρεμένη παραλία που προσφέρει απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. Το φαράγγι πήρε το όνομά του από τους ασκητές και ερημίτες που κατέφευγαν εκεί για να δοκιμάσουν την πίστη τους. Πέρα από τα δέντρα, τις ελιές και τους θάμνους στη διάρκεια της διαδρομής, θα συναντήσεις, επίσης, τη μικρή εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Χτισμένη τον 14ο αιώνα μαρτυρά την παρουσία των ασκητών στην περιοχή πολλά χρόνια πριν.

Ακτοπλοϊκά-εισιτήρια- Ηράκλειο

Κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ηράκλειο και ανακάλυψε τις φυσικές ομορφιές του!

Το Ηράκλειο συνδυάζει αρμονικά τα αξιοθέατα των αρχαιολογικών χώρων με τη φυσική ομορφιά, καθώς η ιστορία αιώνων συναντά την ομορφιά των καταγάλανων παραλιών. Με τη Fast Ferries μπορείς να απολαύσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ηράκλειο online και… δες τα μοναδικά φαράγγια του Ηρακλείου από κοντά!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ηράκλειο για αξέχαστες διακοπές!»;                                                                                     

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξίδεψε τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης με την FAST FERRIES:

Σαντορίνη – Ηράκλειο, Μύκονος – Ηράκλειο, Ίος – Ηράκλειο, Πάρος – Ηράκλειο, Σύρος – Ηράκλειο, Πειραιάς – Ηράκλειο

Αγόρασε τα εισιτήριά σου για το Ηράκλειο εδώ.