Αγία Άννα, μία από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς όταν βρεθείς στη Νάξο. Οι λόγοι; Πρόκειται για μία πραγματικά μαγευτική επιλογή που συνδυάζει ένα  δελεαστικό «πακέτο» για κάθε τύπο ταξιδιώτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρέας και διάθεσης. Ποια είναι όμως όλα τα πλεονεκτήματά της που την κάνουν τόσο δημοφιλή; Έλα να τα ανακαλύψουμε μαζί μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα!

Οι 3 λόγοι που κάνουν την Αγία Άννα Νάξου τον δημοφιλέστερο προορισμό του νησιού:

1. Το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό κάλλος της

Η Αγία Άννα Νάξου είναι μια πανέμορφη παραλία με ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά και τόσο κρυστάλλινα νερά που σου επιτρέπουν να βλέπεις πεντακάθαρα ως τον βυθό της, ακόμα και στα βαθιά! Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκόπιου, ο οποίος μολονότι λιγότερο δημοφιλής και προβεβλημένος, έχει κι αυτός το δικό του φανατικό κοινό. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να παρακολουθήσεις ένα ηλιοβασίλεμα που όμοιό του δύσκολα έχεις ξαναδεί ενώ απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου, την ώρα που το λευκό εκκλησάκι της Αγίας Άννας (σε αυτό οφείλει το όνομά της) δεσπόζει επιβλητικά πάνω από την παραλία.

2. Η στρατηγική της θέση

Ο οικισμός στην Αγία Άννα Νάξου βρίσκεται σε ένα άκρως βολικό σημείο που μπορεί να χρησιμεύσει εύκολα ως βάση και ορμητήριο για να εξερευνήσει κανείς ολόκληρο το νησί. Απέχει μόλις 5 χλμ οδικώς από την πόλη της Νάξου, ενώ καλύπτεται με τακτικά δρομολόγια από το τοπικό ΚΤΕΛ. Μάλιστα, όσο προχωράμε προς τη high season της καλοκαιρινής περιόδου, η πυκνότητα των δρομολογίων όλο και πυκνώνει, με δρομολόγια από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Στην Αγία Άννα Νάξου, θα βρεις ακόμα μια πληθώρα καταλυμάτων που θα κάνουν την διαμονή σου άνετη και απολαυστική.

3. Οι επιλογές της για όλους!

Είτε παραθερίζεις με την οικογένειά σου και χρειάζεσαι τις ευκολίες μίας οργανωμένης παραλίας, είτε βρίσκεσαι ρομαντικές διακοπές με το ταίρι σου και επιζητάς ηρεμία, τότε η Αγία Άννα στη Νάξο είναι αυτό που λέμε… «the place to be». Αν και μόλις πριν από μερικές δεκαετίες φημιζόταν για το κάμπινγκ και την παρθένα ομορφιά της, πλέον ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Στο μεγαλύτερο μέρος της ακτής, οι λουόμενοι μπορούν να βρουν οργανωμένες παραλίες, παραθαλάσσιες επιχειρήσεις και beach bars. Θα ικανοποιήσει όμως και τους πιο ρομαντικούς, προσφέροντάς τους απομονωμένους κολπίσκους με φυσική σκιά από κέδρους. Ακόμα και οι φίλοι των water sports κάθε άλλο παρά παραπονεμένοι δεν θα μείνουν καθώς και αυτά έχουν την τιμητική τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως λίγο πιο μακριά υπάρχει και η ομώνυμη παραλία γυμνιστών. Τέλος, ο οικισμός στην Αγία Άννα Νάξου διαθέτει δεκάδες χώρους εστίασης, παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείς να γευθείς ό,τι φαγητό επιθυμείς.

Η μαγευτική Αγία Άννα Νάξου βρίσκεται μόλις ένα κλικ μακριά σου!

Ετοιμάζεσαι να πας στη Νάξο το καλοκαίρι; Αν ναι, τότε δε θα πρέπει να παραλείψεις από το πρόγραμμά σου μία βουτιά στην Αγία Άννα. Μπορείς επίσης να επιλέξεις και τον οικισμό της για την διαμονή σου, καθώς αποτελεί ιδανική αφετηρία για τις εξορμήσεις σου στο νησί. Τι περιμένεις λοιπόν; Επιβιβάσου σε ένα πλοίο της FAST FERRIES και σάλπαρε για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:
Ταξιδέψτε τώρα στη Νάξο με την Fast Ferries:

Ραφήνα -Νάξος, Μύκονος-Νάξος, Τήνος-Νάξος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Νάξο εδώ: https://booking.fastferries.com.gr/