Βιτάλι, μία από τις πιο όμορφες παραλίες για βουτιές στην Άνδρο. Πανέμορφη και καταγάλανη, συνδυάζει την κοσμοπολίτικη αύρα με την άγρια ομορφιά και προσκαλεί τους επισκέπτες να την απολαύσουν. Γιατί όμως θεωρείται μία από τις καλύτερες του νησιού και για ποιους λόγους αξίζει να την εντάξεις στο πρόγραμμα των διακοπών σου; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Βιτάλι, Άνδρος: 9+1 λόγοι για να απολαύσεις τα νερά του

1. Η πανέμορφη διαδρομή προς την παραλία

Το Βιτάλι δε φημίζεται μόνο για την παραλία του, αλλά και για την διαδρομή του με την πανέμορφη θέα μέσα από το βουνό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις από το Γαύριο και να ακολουθήσεις τη διαδρομή προς Άγιο Πέτρο. Όταν φτάσεις στο χωριό, στρίψε αριστερά με κατεύθυνση προς Βιτάλι. Ακολούθησε τον χωματόδρομο και έφτασες!  

2. Τα καταγάλανα νερά της

βιτάλι άνδρος

Η παραλία Βιτάλι φημίζεται για τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της που σε προσκαλούν να αφεθείς στη δροσιά τους. Κάνε τις βουτιές σου, απόλαυσε τον ήλιο και βγάλε φωτογραφίες που θα καταπλήξουν τους ακολούθους σου στο Instagram. Τη γραφικότητα του τοπίου συμπληρώνει το εκκλησάκι που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της παραλίας.

3. Η ζεστασιά της θάλασσας

Σε αντίθεση με άλλες παραλίες της Άνδρου, το Βιτάλι φημίζεται για τα ζεστά νερά του. Αυτό σου επιτρέπει να περάσεις ατελείωτες ώρες σε αυτά, παίζοντας τα αγαπημένα σου θαλάσσια παιχνίδια, κολυμπώντας, κάνοντας βουτιές ή απλά χαλαρώνοντας.

4. Το βότσαλο και η άμμος

Βότσαλο ή άμμος; Ιδού η απορία… Αν οι απόψεις στην παρέα διίστανται, το Βιτάλι δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, καθώς συνδυάζει άψογα την άμμο και το βότσαλο. Έτσι, ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

5. Η απάνεμη τοποθεσία της παραλίας

Η Άνδρος είναι γνωστή για τους αέρηδές της, που καμιά φορά γίνονται αρκετά δυνατοί. Στο Βιτάλι, ωστόσο, μπορείς να χαλαρώσεις χωρίς να σε… μαστιγώνει ο άνεμος, αφού θεωρείται από τις πιο απάνεμες παραλίες του νησιού. Αυτό την καθιστά κατάλληλη και για οικογένειες με παιδιά, καθώς τα νερά της είναι ήρεμα, χωρίς κύμα.  

6. Η φυσική σκιά από το βράχο

Οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουν τη σκιά απαραίτητη. Στο Βιτάλι, ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται στα δεξιά της παραλίας παρέχει φυσική σκίαση ώστε να απολαύσεις ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και τα παιχνίδια στο νερό.

7. Βουτιές από τους φυσικούς βατήρες

Ο βράχος δεν προσφέρει μόνο σκιά, αλλά είναι ευκαιρία για ατελείωτες βουτιές. Επισκέπτες όλων των ηλικιών δοκιμάζουν τις αντοχές τους και περνούν ατελείωτες ώρες διασκέδασης και χαράς, βουτώντας από τους φυσικούς βατήρες που έχουν σχηματιστεί στο βράχο. Εάν είσαι πρωτάρης πάντως, μη διστάσεις! Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα για να τολμήσεις και εσύ το άλμα σου.

8. Το beach bar ης παραλίας

Μήπως τις φετινές σου διακοπές το μόνο που θέλεις είναι λίγο χρόνο χαλάρωσης και ηρεμίας; Δεν νιώθεις όμως περιπετειώδης και δεν θέλεις να απαρνηθείς την άνεσή σου; Το Βιτάλι έχει και πάλι την απάντηση, αφού εδώ βρίσκεται ένα από τα καλύτερα Beach Bar της Άνδρου. Ώρα λοιπόν για χαλάρωση σε μια από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες του, με δροσερά αναψυκτικά και ποτά.

9. Ώρα για μεζέ!

Έκανες το μπάνιο σου και τώρα πείνασες; Ακριβώς πάνω από την παραλία Βιτάλι, θα βρεις ταβέρνες με τοπικούς μεζέδες και φρέσκα ψάρια. Απόλαυσε το φαγητό και το κρασί σου με καλή παρέα και θέα μία από τις καλύτερες παραλίες της Άνδρου.

+1. Το σπήλαιο στο Βιτάλι σε περιμένει να το ανακαλύψεις

Οι ομορφιές του Βιταλίου δε σταματούν εδώ. Κοντά στην παραλία και δίπλα στο ποτάμι υπάρχει ένα πανέμορφο σπήλαιο – άγνωστο σε πολλούς – το οποίο σε φωνάζει να το εξερευνήσεις. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες του θα σε αφήσουν με… το στόμα ανοιχτό, ενώ οι θρύλοι που το συνοδεύουν θα εξάψουν την περιέργειά σου.

Το Βιτάλι στην Άνδρο είναι η παραλία που θα σε συνεπάρει

Ηλιοθεραπεία ή ατελείωτο κολύμπι; Χορός στο beach bar ή παιχνίδια στην άμμο; Φαγητό ή ποτό; Όποια και να είναι η προτίμησή σου, το Βιτάλι είναι μία από τις παραλίες της Άνδρου που θα τις καλύψουν στο maximum. Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου για την Άνδρο με FAST FERRIES και ετοιμάσου για ονειρικές στιγμές μόνος, με την οικογένεια, την παρέα ή το ταίρι σου!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο: «Βιτάλι, Άνδρος: Η όμορφη παραλία με την πανέμορφη διαδρομή»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.