Σαντορίνη, ένα νησί γεμάτο πραγματικά ξεχωριστές παραλίες. Μολονότι είναι διάσημη για το ασύγκριτο ηλιοβασίλεμά της, οι παραλίες της αποτελούν έναν bonus λόγο για να την επισκεφτείς. Τι και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι τόσο φανταστικές όσο των υπόλοιπων Κυκλάδων; Στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Ίσα ίσα! Αρκετές από αυτές παρουσιάζουν μοναδικό μορφολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον, λόγω του αποτυπώματος που άφησε πάνω τους η ηφαιστειακή λάβα. Ποιες είναι όμως αυτές που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κατά τις διακοπές σου στο νησί; Σου τις συγκεντρώσαμε και στις παρουσιάζουμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Παραλία #1: Η παγκοσμίου φήμης Κόκκινη Παραλία

Ορισμός της φράσης «όνομα και πράγμα», η Κόκκινη Παραλία αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες στη Σαντορίνη, αλλά και παγκοσμίως. Πρωτοαντικρίζοντάς το απόκοσμο κοκκινωπό τοπίο της, θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη. Είναι οργανωμένη, αλλά μικρή σε μέγεθος και το καλοκαίρι σφύζει από λουόμενους. Γι’ αυτό, αν την επισκεφτείς, καλύτερα να πας από νωρίς το πρωί.

Παραλία #2: Η σεληνιακή Βλυχάδα

Και από τον «κόκκινο πλανήτη» της Σαντορίνης φτάνουμε τώρα στη «Σελήνη» της! Τοποθετημένη στα νοτιοανατολικά του νησιού, η παραλία Βλυχάδα θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο φεγγάρι και βρήκες… νερό. Είναι γεμάτη βράχους που σχηματίζουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς και φυσικά σπήλαια που σε καλούν να τα εξερευνήσεις.

Παραλία #3: Η Περίσσα με τη μαύρη άμμο

Σε όποιον ταξιδιωτικό οδηγό κι αν αναζητήσεις ‘Σαντορίνη παραλίες’, η Περίσσα θα φιγουράρει πάντα ανάμεσα στις top επιλογές σου. Η παραλία καλύπτεται από μαύρη άμμο που την κάνει ξεχωριστή. Είναι δε πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ δίπλα της βρίσκονται beach bars και ενδιαφέροντα ταβερνάκια που μπορείς να επισκεφτείς.

Παραλία #4: Ο κοσμοπολίτικος Περίβολος

Φυσική συνέχεια της αμμουδιάς της Περίσσας, ο Περίβολος αποτελεί την αγαπημένη επιλογή της νεολαίας. Ο λόγος; Εκτός από πανέμορφη παραλία, αποτελεί και ένα υπαίθριο… club που λειτουργεί 24/7. Αν λοιπόν είσαι λάτρης των πάρτι, τότε θα γίνει σίγουρα το δικό σου «place to be».

Παραλία #5: Η ψαγμένη Μουζακιά

Έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις σκάφος κατά την παραμονή σου στη Σαντορίνη; Τότε σου προτείνουμε οπωσδήποτε να επισκεφτείς τη Μουζακιά, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης. Εδώ, εκτός από τα κρυστάλλινα νερά και την απόλυτη ηρεμία που ίσως αναζητάς, θα ανακαλύψεις και το μοναδικό στο είδος του εκκλησάκι των 7 Παίδων, που έχει χτιστεί κάτω από τους βράχους.

Παραλία #6: Το ατελείωτο Καμάρι

Σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης βρίσκεται και η παραλία Καμάρι. Πρόκειται για μία από τις πλέον κοσμοπολίτικες και πολυσύχναστες παραλίες στο νησί με πολλά beach bars που παίζουν μουσική ως τη νύχτα. Η δε αμμουδιά του ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα, γι’ αυτό και μοιάζει ατελείωτη.

Παραλία #7: Η παραδεισένια Άσπρη Παραλία

Η άσπρη παραλία θυμίζει… σκακιέρα, καθώς είναι γεμάτη με λευκούς βράχους που έρχονται σε αντιδιαστολή με τη σκουρόχρωμη αμμουδιά της. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, διαθέτοντας σετ ομπρελών και ξαπλώστρες. Ωστόσο στα περίχωρά της δεν υπάρχουν μαγαζιά εστίασης.

+1. Ο Μονόλιθος, η παραλία – «μυστικό» των ντόπιων

Πρόκειται για μια ακόμα όμορφη παραλία της Σαντορίνης, η οποία προσελκύει κυρίως τους ντόπιους. Επειδή είναι οργανωμένη, έχει beach bar και πολύ ρηχά νερά, προτιμάται κυρίως από οικογένειες.

Η Σαντορίνη & οι παραλίες της σε υποδέχονται για ατελείωτες βουτιές & χαλάρωση!

Η Σαντορίνη δεν αποτελεί τυχαία έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο. Η επίσκεψη στα γραφικά χωριά, η καρτ-ποσταλική θέα, η Καλντέρα, αλλά και οι απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες της δε μπαίνουν σε μέτρο σύγκρισης με αντίστοιχες άλλες εμπειρίες. Γι’ αυτό λοιπόν, σου προτείνουμε να την επισκεφτείς για να την ανακαλύψεις είτε για πρώτη είτε για μία ακόμα φορά. Κλείσε λοιπόν τώρα το εισιτήριό σου για το νησί, είτε από Πειραιά είτε από Ηράκλειο, με το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο Thunder της FAST FERRIES. Ολοκλήρωσε την κράτησή σου εύκολα και γρήγορα στην online πλατφόρμα εισιτηρίων μας και… καλές βουτιές!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξίδεψε τώρα στη Σαντορίνη με την FAST FERRIES:
Πειραιάς- Σαντορίνη, Μύκονος- Σαντορίνη, Ίος- Σαντορίνη, Ηράκλειο- Σαντορίνη, Πάρος- Σαντορίνη, Σύρος- Σαντορίνη
Κλείσε τα εισιτήριά σου για Σαντορίνη εδώ

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σαντορίνη: Οι 7+1 καλύτερες παραλίες της»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.