Η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι αναμφίβολα δύο από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά και αμφότερα προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις!  Μολονότι παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες, έχουν σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά ως προς τον χαρακτήρα τους. Ποιο αξίζει περισσότερο όμως να επισκεφθεί κανείς; «Και τα δύο» είναι η σωστή απάντηση. Είτε μεμονωμένα, είτε μέσω Island hopping που προσφέρει και την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, είναι must να πας και στα δύο!

Σαντορίνη: Ένα παγκόσμιο τουριστικό brand!

Κάποτε στο νότιο Αιγαίο υπήρχε ένα στρογγυλό νησί, με ομώνυμη ονομασία: Στρογγυλή. Το 1623 π.Χ. όμως, κατά τη μινωική εποχή, βίωσε μια πρωτοφανή ηφαιστειακή έκρηξη που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, το νησί σκίστηκε στα δύο και σχηματίστηκαν η Θηρασιά και η καλντέρα της Θήρας. Την ίδια ώρα, ο προϊστορικός πολιτισμός καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ανακατατάξεις λόγω διαφόρων εκρήξεων συνεχίστηκαν, δημιουργώντας μικρούς ηφαιστειακούς «κώνους» σαν τη Νέα, την Παλαιά και τη Μικρή Καμένη. Κάπως έτσι, λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, το νησί απέκτησε τη σημερινή του μορφολογία. Το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο του, το ανέδειξε ως ένα world-wide ταξιδιωτικό brand, διάσημο σε όλη την Υφήλιο!

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για το ηλιοβασίλεμά της, τα λευκά χωριά με τις μπλε πινελιές, και τα… ενθύμια της ηφαιστειακής καταγωγής της: δηλαδή το ίδιο το ηφαίστειο, την Καλντέρα και τις μαύρες παραλίες της. Ως επί το πλείστον έχει τη φήμη ενός άκρως ρομαντικού προορισμού και πολλοί την αποκαλούν… «ζευγαρονήσι». Παράλληλα, στη Σαντορίνη θα γνωρίσεις τη γαστρονομία και την οινοποσία στα καλύτερά τους! Τέλος, είναι από τα πιο… Instagram-ικά μέρη του κόσμου με τα φωτογραφικά κλικ να δίνουν και να παίρνουν non stop!

Santorini-Mykonos-2

Μύκονος: Το νησί των celebrities

Το «Νησί των Ανέμων» είναι ένας από τους πλέον κοσμοπολίτικους προορισμούς στον κόσμο. Είναι το «εκλεκτό» νησί για Έλληνες και ξένους celebrities και αποτελεί συνώνυμο των χλιδάτων διακοπών και της αχαλίνωτης διασκέδασης. Πράγματι, τα πάρτι στη Μύκονο δεν τελειώνουν ποτέ πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι το ιδανικό νησί για όσους επιζητούν την πολυτέλεια και την καλοπέραση και διαθέτουν ασφαλώς και το ανάλογο μπάτζετ.

Βέβαια η Μύκονος δεν είναι αποκλειστικά το νησί του nightlife. Διαθέτει φανταστικές παραλίες και παρά την κοσμοσυρροή θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες στη Μύκονο είναι: η Φτελιά, ο Πάνορμος, ο Ορνός και το Αγράρι. Επιπρόσθετα, η Μύκονος είναι καινοτόμος στη γαστρονομία, ελληνική και διεθνή! Ετοιμάσου να γευματίσεις σε gourmet εστιατόρια με άπλετη θέα στο Αιγαίο, στυλάτα μαγαζιά πάνω στο κύμα και υπερπολυτελείς ξαπλώστρες.

Santorini-Mykonos-3

Ο συνδυασμός Σαντορίνη – Μύκονος είναι ό,τι πρέπει για ένα «γεμάτο» καλοκαίρι!    

Η Σαντορίνη και η Μύκονος, είναι το πιο «αχτύπητο» ζευγάρι! Το να συνδυάσεις τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Σαντορίνης με την έντονη κοσμοπολίτικη ενέργεια της Μυκόνου συνθέτει το απόλυτο καλοκαιρινό mix! Αν μάλιστα θες την απόλυτη εμπειρία, επίλεξε να κάνεις island hopping ώστε να ζήσεις back-to-back τη ζωή στα δύο νησιά! Τι σε χωρίζει από αυτό; Μα το να κλείσεις τα εισιτήριά σου μέσω της Fast Ferries φυσικά!

Αγόρασε τα εισιτήριά και ζήσε την απόλυτη εμπειρία διακοπών στα δύο πιο κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σαντορίνη-Μύκονος: Ο πιο κοσμοπολίτικος συνδυασμός διακοπών»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.