Σαντορίνη φαγητό: ηλιοβασίλεμα στη μοναδική καλντέρα, βουτιές στις πιο όμορφες παραλίες, φωτογραφίες στο ηφαίστειο, βόλτες στα γραφικά σοκάκια αλλά και μοναδικές γαστρονομικές γεύσεις. Το φαγητό στη Σαντορίνη είναι από τα πιο ξεχωριστά των Κυκλάδων. Γι’ αυτό φτιάξε το πρόγραμμά των διακοπών σου έτσι ώστε να έχεις χρόνο να δοκιμάσεις τα παρακάτω παραδοσιακά πιάτα:

Σαντορίνη φαγητό – Η φάβα

Η φάβα Σαντορίνης είναι το πιο ξακουστό πιάτο της τοπικής κουζίνας. Μπορείς να τη δοκιμάσεις σε συνοδεία με το κυρίως πιάτο σου, αλλά και να παραγγείλεις ένα πιάτο φάβας για  απολαύσεις μόνο του.

Το σφουγγάτο Σαντορίνης

Το «σφουγγάτο» ή αλλιώς το σουφλέ της Σαντορίνης είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να χάσεις. Άλλοι την αποκαλούν κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, άλλοι ομελέτα με κολοκύθια και τυρί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν δοκιμάσεις μια φορά σφουγγάτο, δε θα το ξεχάσεις για όλη σου τη ζωή.

Οι σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες

Εμπνευσμένοι από την παραγωγή των καρπών της σαντορινιάς γης, οι ντοματοκεφτέδες αποτελούν ένα από τα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις σε όλες τις ταβέρνες του νησιού. Είναι το απόλυτο πιάτο για όσους δεν προτιμούν να τρώνε κρέας. Μην ξεχνάς ότι οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης είναι ένα φαγητό με παράδοση αιώνων.

Σαντορίνη-φαγητό-τοματοκεφτέδες

Σαντορίνη φαγητό- Απόκτι ή απόχτι

Όπως και να το ζητήσετε, το «απόχτι» είναι ένα μοναδικό νησιώτικο αλλαντικό που μπορεί να συνοδεύσει το κρασί σας ή τα πιάτα σας. Το ντόπιο παστό χοιρινό που μοιάζει με λούζα, θα μαγέψει τους γευστικούς σας κάλυκες! Αφού δοκιμάσετε «απόχτι», σίγουρα Θα το αναζητήσετε στο delicatessen της γειτονιάς σας.

Σαντορίνη φαγητό – Το χλωροτύρι

Το παραδοσιακό τοπικό τυρί που φτιάχνεται από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα. Είναι ξινό και κρεμώδες και μπορείς να το βρεις στις τοπικές ταβέρνες του νησιού. Μπορείς να το συνοδεύσεις με τη σαλάτα σου ή να το απλώσεις στο ψωμί σου. Ωστόσο, η παραγωγή του είναι περιορισμένη και δεν υπάρχει σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Η σαλάτα Σαντορίνης

Η σαντορινιά σαλάτα προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία τοπικών γεύσεων. Με βάση τα τοπικά παξιμάδια και από πάνω χλωροτύρι, το τοπικό τυρί Σαντορίνης, ντοματίνια και κάπαρη, η σαλάτα Σαντορίνης αποτελεί ένα γευστικό ταξίδι στις τοπικές γεύσεις του νησιού.

Σαντορίνη-φαγητό-σαλάτα

Σαντορίνη φαγητό – Η κοπανιά

Η κοπανιά είναι το απόλυτο γλυκό της Σαντορίνης. Στην όψη θυμίζουν τρουφάκια. Συνδυάζει, όμως, τα τοπικά κριθαροκούλουρα με τις σταφίδες, το μέλι και το σουσάμι Σαντορίνης. Η ιδιαίτερη ονομασία του γλυκού προκύπτει από τον τρόπο παρασκευής του, καθώς «κοπανάς» τα κριθαροκοούλουρα για να γίνουν μικρά κομμάτια και να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την κοπανιά ή αλλιώς «τα τρουφάκια Σαντορίνης».

Σαντορίνη φαγητό – Τα μελετίνια

Το γλυκό που προσφέρουν στους γάμους και στις τοπικές γιορτές. Τα βασικά υλικά παρασκευής για τα μελετίνια είναι η μυζήθρα και το γιαούρτι. Γι’ αυτό μοιάζουν με τα μυζηθροπιτάκια που συναντάς σε άλλη μέρη στην Ελλάδα. Είναι ένα γλυκό που θα δοκιμάσεις σε όλα τα αρτοποιεία του νησιού και θα θέλεις να πάρεις μαζί σου.

Δοκίμασε τα φαγητά της Σαντορίνης με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Συνδύασε τις διακοπές σου σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου με τις μοναδικές του γεύσεις. Κλείσε το εισιτήριο σου για Σαντορίνη εδώ, στην online πλατφόρμα της FAST FERRIES και ετοιμάσου να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξίδεψε τώρα στη Σαντορίνη με την FAST FERRIES:

Πειραιάς- Σαντορίνη, Μύκονος- Σαντορίνη, Ίος- Σαντορίνη, Ηράκλειο- Σαντορίνη, Πάρος- Σαντορίνη, Σύρος- Σαντορίνη

Κλείσε τα εισιτήριά σου για Σαντορίνη εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σαντορίνη φαγητό: τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!;                                                                                     

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.