Πέτρος ο Πελεκάνος σημαίνει Μύκονος. Μόνο λίγοι δεν είναι οι άνθρωποι που όταν ακούν για το «νησί των ανέμων», η πρώτη σκέψη που τους έρχεται στο μυακό είναι αυτό το συμπαθέστατο υδρόβιο πουλί και όχι οι παραλίες ή η ξέφρενη διασκέδαση. Ποια είναι όμως η ιστορία του και ποια όλα εκείνα τα στοιχεία που αξίζει να γνωρίζεις για κείνον; Ανακάλυψέ τα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Πέτρος, ο Πελεκάνος της Μυκόνου: 8+1 facts

1. Ο Πέτρος ο πελεκάνος πήρε το όνομά του από έναν καπετάνιο

Πελεκάνος στη Μύκονο δεν έχει γεννηθεί ποτέ. Ο Πέτρος βρέθηκε στο νησί το 1955, πιθανόν γιατί είχε χάσει τον δρόμο κατά τη μετανάστευσή του. Οι κάτοικοι λέγεται πως παραξενεύτηκαν όταν είδαν για πρώτη φορά αυτό τον τεράστιο ροδοπελεκάνο. Ένας ψαράς όμως, ο Θοδωρής Καραντώνης, αποφάσισε να τον περιθάλψει. Μάλιστα, του χάρισε το όνομα του Πέτρου Δρακόπουλου, καπετάνιου που «έπεσε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

2. Ποιος είπε ότι είναι μόνο ένας;

Ο πρώτος πελεκάνος που ονομάστηκε Πέτρος πέθανε το 1985. Μετά τον Πέτρο τον Α’ όμως, έφτασε στο νησί ένας νέος πελεκάνος, ο Πέτρος ο Β’. Αυτό το κραταιό πτηνό συμπληρώνει φέτος 35 ολόκληρα χρόνια ζωής.

3. Όλοι τον αγαπούν

Πρόκειται για τον πραγματικό superstar της Μυκόνου. Μικροί και μεγάλοι σε ηλικία φίλοι του νησιού ανυπομονούν κάθε καλοκαίρι για να τον συναντήσουν και να τον γεμίσουν με χάδια. Αυτός ο «επίτιμος» Μυκονιάτης είναι πάντα φιλικός και καταδεχτικός, κερδίζοντας τα βλέμματα, τις εντυπώσεις και τις καρδιές τους.

4. Του αρέσουν οι βόλτες στον ήλιο

Τον Πέτρο τον πελεκάνο θα τον πετύχεις κυρίως τις πρωινές ώρες να λιάζεται και να περπατά καμαρωτός στα στενά της Χώρας Μυκόνου, Συνήθως, οι βόλτες του διαρκούν περίπου από τις 9 το πρωί, έως τις 7 το απόγευμα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος.

5. Κάνει και κατ’ οίκον επισκέψεις!

Με τόσο καθημερινό σουλάτσο, είναι σίγουρο ό,τι γνωρίζει τα μυστικά του νησιού καλύτερα από τον καθένα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, μπαίνει ακόμα και μέσα σε σπίτια, καφέ και διάφορα μαγαζιά, ενώ έχει αναπτύξει προτιμήσεις σε συγκεκριμένα!

6. Είναι καλοφαγάς, πώς να το κάνουμε;

Δε θέλει πολλά ο Πέτρος ο Πελακάνος για να είναι ευτυχισμένος. Λίγο ήλιος, λίγη καλή παρέα και φυσικά τα πεντανόστιμα φρέσκα ψαράκια που αγαπά να γεύεται αποτελούν τα συστατικά της ευτυχίας και της καλοζωίας του.

7. Το βράδυ ξεκουράζεται στον Δημοτικό Κήπο Μελετόπουλου

Οι βραδινές βόλτες είναι πολύ… mainstream για εκείνον. Το βράδυ ξεκουράζεται στον Δημοτικό Κήπο Μελετόπουλου, ένα μοναδικό καταπράσινο κήπο στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου. Εκεί βρίσκεται και ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά των Κυκλάδων, το Σινέ Μαντώ.

8. Φροντίζεται από την Δημαρχία Μυκόνου

Ένας τέτοιος εξέχοντας δημότης Μυκόνου όπως ο Πέτρος ο πελεκάνος, δε θα μπορούσε παρά να τελεί υπό την αιγίδα της Δημαρχίας της Πόλης. Οι άνθρωποι του Δήμου είναι εκείνοι που έχουν αναλάβει την φροντίδα του με όλη τους την αγάπη. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε;

+1. Ο Πέτρος δεν είναι ο μόνος πελεκάνος στο νησί

Από τότε που βρέθηκε ο Πέτρος ο πελεκάνος, έχουν περάσει και άλλοι από τη Μύκονο. Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση όταν πήγε στο νησί το 1963 εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από εκείνον, που όταν γύρισε στην πατρίδα της, έστειλε ένα ζεύγος πελεκάνων για να του κάνουν παρέα. Σήμερα, στο νησί ζουν τρεις ακόμα πελεκάνοι, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο Πέτρος ο Β’. Όλοι τους είναι εξίσου υπέροχοι, φιλικοί και έτοιμοι να σε υποδεχθούν στο νησί.

Η Μύκονος και ο Πέτρος ο πελεκάνος της σε περιμένουν και φέτος!

Μύκονος χωρίς τον Πέτρο τον πελεκάνο είναι σαν πλοίο χωρίς καπετάνιο! Όταν επισκεφτείς ξανά με το καλό το νησί, φρόντισε να τον γνωρίσεις και να βγάλεις επιτέλους εκείνη τη φωτογραφία που ήθελες από παιδί μαζί του. Αν θες να κάνεις το extra mile, κράτα και ένα φρέσκο ψαράκι για να τον ταΐσεις σωστά και υγιεινά! Μην περιμένεις όμως άλλο. Κλείσε τώρα το εισιτήριο των διακοπών σου από Ραφήνα για Μύκονο με το πλοίο της FAST FERRIES και ετοιμάσου για μοναδικές στιγμές.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πέτρος, ο πελεκάνος της Μυκόνου»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.