Πάρος, ένα νησί που θα ερωτευτείς για τις αληθινά υπέροχες παραλίες του! Είσαι λάτρης των beach parties ή προτιμάς να απολαμβάνεις την ηρεμία σου δίπλα στη θάλασσα; Σου αρέσουν οι οργανωμένες παραλίες ή αναζητάς αυτό το κάτι διαφορετικό που θα σε καταπλήξει; Η ακτογραμμή της περιλαμβάνει πολλές επιλογές που καλύπτουν πραγματικά κάθε γούστο. Ποιες είναι όμως οι top επιλογές σου; Ανακάλυψέ τις μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Οι παραλίες της Πάρου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς είναι:

1. Οι Κολυμπήθρες, μία παραλία σαν… καρτ – ποστάλ!

Το όνομά της δείχνει τη μοναδικότητά της! Απόλαυσε το μπάνιο σου στα κρυστάλλινα νερά της και θαύμασε το μοναδικό τοπίο με τους γρανιτένιους βράχους που μέσα τους σχηματίζουν… κολυμπήθρες! Τα νερά της είναι ρηχά, γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδάκια.

2. Το Μοναστήρι της Πάρου…

… δεν είναι μοναστήρι, αλλά παραλία με χρυσαφάνια αμμουδιά και πολύ ρηχά νερά. Πρόκειται μάλιστα για μία από τις αγαπημένες παραλίες των οικογενειών. Το όνομά της το οφείλει στο μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Δέτη, που δεσπόζει κατάλευκο στο λόφο, στη δεξιά πλευρά της. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παραλία βρίσκεται στην είσοδο του Περιβαλλοντικού Πάρκου του νησιού.

3. Η Πούντα της νεολαίας

Εδώ, η διασκέδαση δε σταματά! Η Πούντα είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τα πολυσύχναστα beach bar της που συγκεντρώνουν την προτίμηση των νέων, αλλά και εκείνων που αγαπούν την διασκέδαση ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα, είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του wind surf και του kite surf, ενώ διαθέτει και γαλάζια σημαία.

4. Η πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή

Αυτή η απέραντη αμμουδιά με τα καταγάλανα νερά είναι η μεγαλύτερη και ίσως η ομορφότερη παραλία της Πάρου. Έχει επίσης βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μεν οργανωμένη, ωστόσο διαθέτει και σημεία στα οποία μπορείς να απλώσεις ελεύθερα την ψάθα σου. Εδώ θα βρεις τα πάντα: από beach bar και εστιατόρια έως σχολές θαλασσίων σπορ. Απέναντί της έχεις θέα το Δρυονήσι, ένα μικρό νησάκι που μπορείς να επισκεφτείς με σκαφάκι.

5. Η εξωτική Σάντα Μαρία

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Πάρου που συνδυάζει απέραντη εξωτική αμμουδιά με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ, μπορείς επίσης να απολαύσεις τα αγαπημένα σου θαλάσσια σπορ όπως wind surf, καταδύσεις, jet ski ή να στήσεις με τους φίλους σου έναν αγώνα beach volley.

6. Ο απάνεμος Φάραγγας

«Φωλιασμένη» σε ένα μικρό κολπίσκο, η αμμουδερή αυτή παραλία παραμένει απάνεμη όλο το καλοκαίρι. Σε σύγκριση με άλλες οργανωμένες πλαζ του νησιού, βρίσκεται πιο μακριά από παραθεριστικούς οικισμούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει διατηρήσει μία ταυτότητα ηρεμίας και απομόνωσης που σίγουρα θα θελήσεις να απολαύσεις κάποια στιγμή στις διακοπές σου.

7. Η παραδεισένια παραλία της Αγίας Ειρήνης

Προστατευμένη αμμουδιά με φοινικόδενδρα που της χαρίζουν ένα εξωτικό χρώμα, η παραλία της Αγίας Ειρήνης αποτελεί μία από τις αγαπημένες των επισκεπτών του νησιού. Σε αυτό τον παραδεισένιο τόπο θα απολαύσεις το κοκτέιλ σου δίπλα στη θάλασσα με τη συνοδεία lounge ήχων και στη συνέχεια θα δοκιμάσεις casual γεύσεις με μεσογειακές και ethnic αναφορές.

8. Ο Μώλος, μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Πάρου

Στον οικισμό του Μώλου, εκτείνεται και ο ομώνυμος κόλπος ο οποίος περιλαμβάνει μία μεγάλη αμμώδη παραλία με καθαρά νερά. Παραλία και οικισμός βρίσκονται ανάμεσα στους λόφους Κέφαλο και Αντικέφαλο, εκεί που οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη Υρία. Λόγω του φυσικού της κάλους, ολόκληρη η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000.

9. Το Μαρτσέλο, μία από τις αγαπημένες παραλίες της νεολαίας

Αν την επισκεφτείς και μένεις κοντά στην Παροικιά, δύσκολα ξεκολλάς από εκείνη. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αμμουδερή παραλία με χρυσή άμμο, φυσική συνέχεια της παραλίας του Κριού. Εδώ, η νεολαία απολαμβάνει τα παιχνίδια της στην ακτή, την ηλιοθεραπεία της, αλλά και το ποτό της στα τοπικά beach bar. Επίσης, είναι πάντα προστατευμένη από τους ανέμους.

10. Ο Λογαράς, η επιλογή των ψαροντουφεκάδων

Αυτή η βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία είναι κατάλληλη για όλους. Εδώ, θα απολαύσεις το καφεδάκι σου πάνω στην ξαπλώστρα και στη συνέχεια θα βουτήξεις ξέγνοιαστος στα ρηχά και φιλόξενα νερά της. Το στοιχείο όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο πλούσιος βυθός της ο οποίος προσφέρεται για snorkeling. Πρόκειται επίσης και για τη #1 επιλογή των φίλων του ψαροντούφεκου.

+1. Η παραλία Λαγγέρη, ένας παρθένος παράδεισος!

Για πολλούς, είναι το κρυμμένο διαμάντι της Πάρου. Σε αυτή την παραλία θα απολαύσεις ένα εξωτικό σκηνικό με αμμόλοφους, τιρκουάζ νερά και κέδρους που παραπέμπει σε νησιά της Καραϊβικής. Άπλωσε λοιπόν την ψάθα σου στην άμμο, χαλάρωσε και απόλαυσε τη μαγεία της φύσης. Πρόκειται επίσης και για μία από τις αγαπημένες επιλογές των γυμνιστών.

Ανακάλυψε την Πάρο και τις παραλίες της!

H Πάρος είναι γνωστή για τις ποιοτικές και κοσμοπολίτικες διακοπές που προσφέρει και οι παραλίες της είναι η απόδειξη. Στο παραπάνω κείμενο σου παρουσιάσαμε μόνο μερικές από εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κατά την παραμονή σου. Φυσικά, οι επιλογές σε παραλίες, αξιοθέατα, φαγητό, διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες δε σταματούν ποτέ σε αυτό το πανέμορφο και συναρπαστικό νησί. Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να ζήσεις όλες τις συγκινήσεις που μπορεί να σου χαρίσει, τότε δεν έχεις παρά να κλείσεις σήμερα τα εισιτήριά σου με τη FAST FERRIES.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξιδέψτε τώρα στην Μύκονο με την Fast Ferries:

Ραφήνα -Μύκονος, Πειραιάς-Μύκονος, Σύρος-Μύκονος, Σαντορίνη-Μύκονος, Ηράκλειο-Μύκονος, Πάρος- Μύκονος, Ίος-Μύκονος, Άνδρος- Μύκονος, Νάξος – Μύκονος, Τήνος- Μύκονος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Μύκονο εδώ.

Καλό σου ταξίδι και καλές διακοπές!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πάρος: 10+1 top παραλίες της»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.