Πάρος, ένα νησί που σου υπόσχεται τις πιο ονειρεμένες διακοπές της ζωής σου. Αυτός ο αυθεντικός κυκλαδίτικος προορισμός συνδυάζει στον απόλυτο βαθμό φυσική ομορφιά, αυθεντικές εμπειρίες, έντονους ρυθμούς ζωής, μοναδικές γεύσεις & μεγάλη ιστορία! Βρες λοιπόν τα δικά σου must και οργάνωσε το πρόγραμμα των διακοπών σου. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτείς; Ανακάλυψέ τους μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Απόλαυσε κι εσύ τις διακοπές σου στην Πάρο…

1. Για την Παροικιά και τη Νάουσα

Οι δύο πιο κοσμικοί προορισμοί είναι η Παροικία και η Νάουσα. Η μεν πρώτη αποτελεί το βασικό λιμάνι του νησιού και θα σε κερδίσει αμέσως με την αρχιτεκτονική και τη γενικότερη αισθητική της. Ωστόσο, η ατμοσφαιρική Νάουσα θα κλέψει σίγουρα την καρδιά σου με τις όμορφες γωνιές της, τα εστιατόρια και τα πολύχρωμα μαγαζάκια της.

2. Για τη νυχτερινή ζωή της

Η Πάρος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς και ένας από τους λόγους είναι η νυχτερινή της ζωή. Η διασκέδαση που προσφέρει απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Για χαλαρό ποτάκι, μπορείς να επισκεφτείς τα ατμοσφαιρικά μπαράκια της Παροικιάς με θέα της θάλασσα. Αν πάλι θέλεις να χορέψεις σε πιο έντονους ρυθμούς, τότε η Νάουσα είναι η επιλογή σου.

3. Για τις παραλίες της

Αν θέλεις να απολαύσεις τη θάλασσα στο έπακρο, τότε η Πάρος είναι ο ιδανικός προορισμός για τις φετινές σου διακοπές. Εδώ, θα βρεις μικρές και μεγάλες παραλίες που είναι σίγουρο ότι θα καλύψουν και το δικό σου γούστο, καθώς και φημισμένες επιλογές όπως οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία, η Πούντα και η Χρυσή Ακτή.

4. Για το φυσικό peeling με άργιλο!

Αλήθεια, γνώριζες ότι στην Πάρο θα βρεις παραλίες με άφθονη άργιλο για φυσικό peeling όπως ο Καλόγερος, ο Μώλος, η Τσουκαλιά και οι Γλυφάδες; Άπλωσε την άμμο στο σώμα σου, άστη λίγο να στεγνώσει, μετά ξεπλύσου με νερό και τα αποτελέσματα στο δέρμα σου θα μιλήσουν από μόνα τους.

5. Για τα θαλάσσια σπορ

Η Πάρος είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Ιδιαίτερα οι ανατολικές και δυτικές παραλίες της θεωρούνται από τις καλύτερες περιοχές windsurf και kitesurf όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Διάλεξε τη σωστή παραλία, κάνε σύμμαχο τον άνεμο και δάμασε τα κύματα.

6. Για το φαγητό

Η Πάρος αποτελεί έναν κοσμοπολίτικο προορισμό με πολλές και αξιόλογες επιλογές για φαγητό. Η γκάμα των εστιατορίων περιλαμβάνει από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα έως και ethnic κουζίνες από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Φυσικά, εδώ θα δοκιμάσεις και τοπικές γεύσεις όπως η Γούνα Πάρου, ντόπιες πίτες, κεφτεδάκια και φυσικά τα περίφημα παριανά κρασιά της.

7. Για τους πανέμορφους παριανούς οικισμούς

Ποιος είπε ότι διακοπές στην Πάρο χωρίς ηρεμία δε γίνονται; Επισκέψου τα πανέμορφα χωριά του νησιού όπως οι Λεύκες, ο Πρόδρομος, τα Μάρμαρα και η Μάρπησσα και αφέσου στην κυκλαδίτικη γοητεία και ηρεμία τους. Οι εικόνες από τα στενά κυκλαδίτικα δρομάκια τους που δε χωρούν αυτοκίνητα, τις αυλές γεμάτες γεράνια και τα γραφικά μαγαζάκια είναι σίγουρο ότι θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο νου σου.

8. Για την Αντίπαρο και το Σπήλαιό της

Δίπλα στην Πάρο, σε απόσταση 30 λεπτών με το καραβάκι, θα βρεις και την Αντίπαρο! Το αξιοθέατό της που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείς εκεί είναι το περίφημο Σπήλαιό της με την επιβλητική αψιδωτή του είσοδο στο επίπεδο της θάλασσας. Εκεί μάλιστα έχουν βρεθεί ευρήματα που χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή.

9. Για τα μνημεία και την ιστορία της

Η πλούσια ιστορία της Πάρου ξεκινά από την προϊστορική εποχή και αποτυπώνεται εύγλωττα στα μνημεία της. Όταν βρεθείς για διακοπές στο νησί, μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα Αρχαία Λατομεία της, τα οποία και αποτελούν το διαχρονικό της αποτύπωμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λυχνίτης, το περίφημο παριανό μάρμαρο που παρήγαγαν, αποτέλεσε το υλικό για πολλά έργα γλυπτικής και αρχαίων ναών.

10. Για την Παναγία Εκατονταπυλιανή

Για βόλτα που συνδυάζει κι επιμόρφωση, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την Παναγία Εκατονταπυλιανή που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Έργο του βυζαντινού αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου προς τιμήν της μητέρας του Αγίας Ελένης, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά χριστιανικά μνημεία. Έχει μάλιστα αντέξει πολλές επιδρομές, μεταξύ αυτών και του περίφημου πειρατή του Αιγαίου Μπαρμπαρόσα.

+1. Για να συνδυάσεις διακοπές στην Πάρο με island hopping!

Τι θα έλεγες φέτος το καλοκαίρι να επισκεφτείς όχι ένα, αλλά δύο νησιά; Η Πάρος, χάρη στη στρατηγική θέση στο κέντρο του Αιγαίου, είναι το ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσεις την ελληνική πολυνησία των Κυκλάδων. Συνδύασε λοιπόν τις διακοπές σου στην Πάρο με διακοπές στη Νάξο ή τα Κουφονήσια, πάντα με την ποιότητα της FAST FERRIES.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πάρος: 10+1 λόγοι για να την επιλέξεις για τις διακοπές σου»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.