Παραλία Μαγγανάρι στην Ίο, μία από τις πιο όμορφες, αλλά και πιο ήσυχες παραλίες του Αιγαίου πελάγους. Όταν έρθεις στο νησί για διακοπές, πρέπει σίγουρα να την προσθέσεις στο πρόγραμμα των επισκέψεών σου. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι που την κάνουν τόσο ξεχωριστή; Ανακάλυψέ τους μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Παραλία Μαγγανάρι της Ίου: 5+1 λόγοι για να την επισκεφτείς

1. Οι ομορφιές της

Στην ουσία, η παραλία Μαγγανάρι δεν είναι μία, αλλά 4 διαδοχικές παραλίες που δημιουργούν μία μαγευτική λιμνοθάλασσα με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, συναρπαστικό βυθό και χρυσαφένια άμμο. Προσφέρει δε θέα στη Σαντορίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κερδίζει επανειλημμένα την διάκριση της γαλάζιας σημαίας.

2. Η παγκόσμια φήμη

Στην παραλία Μαγγανάρι της Ίου γυρίστηκαν μερικές από τις πιο συναρπαστικές σκηνές της γαλλικής ταινίaς «Απέραντο Γαλάζιο» του κορυφαίου σκηνοθέτη  Luc Besson. Με την προβολή της ταινίας να σημειώνει εμπορική επιτυχία, ειδικά στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον του κοινού για την παραλία αυξήθηκε κατακόρυφα.

3. Τα τακτικά δρομολόγια για την παραλία

Τι κι αν η παραλία Μαγγανάρι βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα Ίου; Η πρόσβαση σε αυτή είναι εύκολη, όλες τις ώρες της ημέρας. Φτάσε εδώ με λεωφορείο από τη Χώρα Ίου ή τον Μυλοπότα, ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της διαδρομής, ενδέχεται να δεις ελεύθερα κατσικάκια και αγελαδίτσες να βόσκουν δίπλα στον δρόμο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να την προσεγγίσεις και με καραβάκι από το λιμάνι.

4. Η οργάνωση

Στην παραλία Μαγγανάρι θα βρεις ξαπλώστρες, αποδυτήρια, αλλά και ελεύθερο χώρο για να βάλεις την ψάθα σου. Προσοχή: Αν θέλεις να προστατευτείς από τον ήλιο, τότε θα χρειαστείς ομπρέλα – η παραλία δεν προσφέρει φυσική σκιά.

5. Το φαγητό

Μετά τις βουτιές, μπορείς να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου φαγητά στα τοπικά ταβερνάκια της. Τα πιο φρέσκα ψάρια του Αιγαίου, ψητά κρέατα αλλά και αγαπημένα μαγειρευτά σε περιμένουν για να τα απολαύσεις στις καλύτερες τιμές.

+1. Η διαμονή στο Μαγγανάρι της Ίου

Εκτός από τις ταβέρνες, υπάρχουν βίλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια γύρω από την παραλία. Αν ο σκοπός των διακοπών σου είναι η χαλάρωση και η ηρεμία, τότε σου προτείνουμε να μείνεις σε ένα από τα διαθέσιμα καταλύματά της.

Το Μαγγανάρι & η Ίος σε περιμένουν για να τα ανακαλύψεις!

Η Ίος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που φημίζονται για τις πολλές και εντυπωσιακές παραλίες τους. Το Μαγγανάρι είναι σίγουρα μία από τις top, αν όχι η καλύτερη. Εδώ, θα απολαύσεις τις πιο χαλαρωτικές στιγμές διακοπών. Μην περιμένεις λοιπόν άλλο. Κλείσε σήμερα το εισιτήριό σου από Πειραιά με το νέο Thunder της FAST FERRIES και…

Απόλαυσε το ταξίδι!

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξίδεψε τώρα στην Ίο με την FAST FERRIES:
Πειραιάς- Ίος, Μύκονος- Ίος, Σαντορίνη- Ίος, Ηράκλειο- Ίος, Πάρος- Ίος, Σύρος- Ίος
Αγόρασε τα εισιτήριά σου για τη Ίο εδώ

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Παραλία Μαγγανάρι, Ίος: Ο επίγειος παράδεισος»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.