Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι αναζητούν τα νησιά για να περάσουν τις διακοπές τους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει φήμη παγκοσμίως για τις παραλίες με μοναδική ομορφιά, την ιστορία της και την παράδοσή της. Επίσης, τα νησιά της είναι ιδανικά για να προσφέρουν ξεχωριστές διακοπές σε όσους τα επισκέπτονται. Κλείσε τώρα τα εισιτήρια σου με τη Fast Ferries και ανακάλυψε τα νησιά για αξέχαστες διακοπές και αναμνήσεις που θα έχεις για πάντα μαζί σου!

Νησιά για διακοπές: #1 Σύρος, το κόσμημα των Κυκλάδων

Η Σύρος είναι ένας μαγικός προορισμός για τους επισκέπτες της. Η αρχιτεκτονική της, με τα νεοκλασικά σπίτια και τα μεγαλοπρεπή κτίρια της, όπως το Δημαρχείο και το Δημοτικό θέατρο Απόλλων, καθώς και τα σοκάκια με τις ταβέρνες και τα καταστήματα, σε προσκαλούν να τα περπατήσεις και να γνωρίσεις από κοντά την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η Άνω Σύρος στέκει στην κορυφή ενός από τους δύο λόφους του νησιού, με το μεσαιωνικό οικισμό της, τα πλακόστρωτα στενά της και τα γραφικά σπίτια. Από εκεί, μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική θέα του νησιού που σου κόβει την ανάσα.

Μη χάσεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις στις Αγκαθωπές και στην παραλία του Γαλησσά με την ψιλή άμμο. Ενώ, το Κίνι είναι μοναδικό για βουτιές με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Σύρος-παραλία

#2 Μύκονος, το νησί των Ανέμων

Ένα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδος για διακοπές, καθώς αποτελεί τον απόλυτο κοσμοπολίτικο προορισμό παγκοσμίως. Είναι το νησί των ανέμων και των διάσημων. Ωστόσο, πέρα από τα ξέφρενα πάρτι και τις διασημότητες που συγκεντρώνει, η Μύκονος είναι ένα νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει για τα γραφικά της στενά και τις παραλίες της.

Οι ανεμόμυλοι αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού. Είναι το ιδανικό μέρος για να αποθανατίσεις το ηλιοβασίλεμα και να πάρεις μαζί σου αναμνήσεις από τη μοναδική Κυκλαδίτικη ομορφιά.

Η Μύκονος έχει, επίσης, παραλίες με ψιλή άμμο, πεντακάθαρα και δροσερά νερά. Η Φτελιά, η Ψαρού, η Ελιά και το Super Paradise είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις. Έτσι, θα συνδυάσεις τις βουτιές στα καταγάλανα νερά με τη χαλάρωσή σου.

Εκτός από τα πάρτι, η Μύκονος είναι γνωστή για τα μοναδικά Πανηγύρια της. Ετοιμάσου για γλέντι που κρατάει ως τις πρώτες πρωινές ώρες!

Νησιά για διακοπές: #3 Πάρος, το must των Κυκλάδων

Η Πάρος είναι ο ιδανικός προορισμός για όλες τις ηλικίες. Αλλά, σίγουρα, είναι ο απόλυτος προορισμός για νεαρούς ταξιδιώτες και μεγάλες παρέες, καθώς η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη με το πλοίο και η νυχτερινή διασκέδαση κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην Παροικιά, μπορείς να επισκεφτείς το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πάρκο με τις Πεταλούδες. Ενώ, στην Νάουσα, μη χάσεις την ευκαιρία για μια βόλτα στο Πάρκο της Πάρου. Είναι ένας σύγχρονος και εναλλακτικός υπαίθριος χώρος αναψυχής και εκπαίδευσης, συνολικής έκτασης 800 στρεμμάτων.

Η Πάρος είναι, επίσης, γνωστή για τις παραλίες της. Η Σάντα Μαρία, η Αλυκή, ο Λογαράς, η Χρυσή Ακτή και ο Καλόγερος με τη χρυσή τους άμμο, σε περιμένουν για ατελείωτες καλοκαιρινές βουτιές.

Πάρος-παραλία

#4 Σαντορίνη, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Αιγαίου

Η Σαντορίνη είναι ο κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός παγκοσμίως. Η φυσική ομορφιά της, το ηφαιστειογενές τοπίο, το ηλιοβασίλεμα και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για τις διακοπές σου.

Εκτός από τις βόλτες στην καλντέρα, θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά ένα από τα σημαντικότερα ηφαίστεια του κόσμου. Είναι ακόμα και σήμερα ενεργό, ενώ είναι υπεύθυνο για την καταστροφή του μινωικού πολιτισμού το 1.600 π.Χ..

Οι παραλίες της Σαντορίνης έχουν μοναδική ομορφιά λόγω του σχηματισμού τους από το ηφαίστειο του νησιού. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις στην Κόκκινη Παραλία, με τους κόκκινους και μαύρους βράχους, τα μαύρα βότσαλα και τα σκούρα μπλε νερά, και στη  Βλυχάδα, τη μεγάλη παραλία με τους λευκούς βράχους, τη σκουρόχρωμη άμμο και τα μαύρα βότσαλα.

+1 Ηράκλειο, ο τόπος με την πλούσια ιστορία & τη φυσική ομορφιά

Το Ηράκλειο Κρήτης είναι ο απόλυτος προορισμός για διακοπές. Συνδυάζει τη μακρά παράδοση αιώνων με τη μοναδική φυσική ομορφιά.

Το ανάκτορο της Κνωσσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Ελ Γκρέκο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ενετικό Φρούριο Κουλές είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του Ηρακλείου που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά του είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα Μάταλα διατηρούν τη φήμη τους από τη δεκαετία του ’60 με τους χίπις και τα «παιδιά των λουλουδιών». Η Αγία Πελαγία με τη χρυσή άμμο και την ήρεμη θάλασσα είναι από τις πιο γνωστές. Ο Κομμός, που ξεπροβάλει ανάμεσα στους φοίνικες, με τα καταγάλανα νερά του και την άμμο αποτελεί ένα εξωτικό τοπίο. Ενώ, η Κόκκινη Άμμος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών.

Η Fast Ferries σε ταξιδεύει στα καλύτερα νησιά για τις διακοπές σου!

Ακόμα και εάν δεν έχεις αποφασίσει σε ποιο νησί θα περάσεις τις διακοπές σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιλέξεις τη Fast Ferries, καθώς έχει οργανώσει το απόλυτο δρομολόγιο του Thunder για να επισκεφτείς τα καλύτερα νησιά για διακοπές!

Κλείσε το εισιτήριο σου τώρα και ανακάλυψε τα καλύτερα νησιά για διακοπές!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Τα 4+1 καλύτερα νησιά για ξεχωριστές διακοπές!»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.