Μύκονος & οι παραλίες της: 11+1 top επιλογές για κάθε γούστο

Μύκονος, παραλίες, ηλιοθεραπεία, βόλτες στην άμμο και μοναδικά πάρτι ως την… αυγή! Ένα από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του «νησιού των ανέμων» είναι σίγουρα οι υπέροχες παραλίες του. Απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, θέα στο Αιγαίο και αγαπημένα Beach Bar αποτελούν τον πιο ακαταμάχητο συνδυασμό για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Ποιες είναι όμως οι παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε στην επόμενή σας εξόρμηση στο νησί; Όλες οι επιλογές σας είναι εξίσου εξαιρετικές – κάθε μυκονιάτικη παραλία προσφέρει και μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν στην προσπάθειά σας να αποφασίσετε, συγκεντρώσαμε για σας τις 11+1 top επιλογές σας. Είμαστε σίγουροι ότι οι παραλίες της Μυκόνου που σας προτείνουμε θα αποτελέσουν και τους δικούς σας προορισμούς.

1. Ο γραφικός Ορνός

μύκονος παραλίες ορνός

Κοντά στην πόλη της Μυκόνου, το γραφικό χωριουδάκι του Ορνού φιλοξενεί μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Η καθαρή αμμουδιά της με ψιλή λευκή άμμο και τα απάνεμα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά την κάνουν ιδανική για οικογένειες με παιδιά!

Tip: Αν διαθέτετε ή σκέφτεστε να νοικιάσετε σκάφος για τις διακοπές σας, ο Ορνός προσφέρεται ως το ιδανικό αγκυροβόλι.

2. Άγιος Ιωάννης για ηρεμία & χαλάρωση

Με προνομιακή θέα στο ιερό νησί της Δήλου, αυτή η υπέροχη αμμώδης παραλία με τα κρυστάλλινα να νερά θα σας χαρίσει μερικές από τις πιο χαλαρωτικές στιγμές σας στο νησί! Συνίσταται κυρίως για όσους αναζητούν την… ηρεμία τους!

Tip: Απολαύστε το νυχτερινό σας μπάνιο στον Άγιο Ιωάννη. Τα φώτα της Δήλου θα σας χαρίσουν μία μαγευτική νυχτερινή απόλαυση!

3. Κόρφος: Ιδανική παραλία για τους surfers της Μυκόνου

Λίγο έξω από τη Χώρα της Μυκόνου, ο Κόρφος αποτελεί την παραλία – παράδεισο των surfers. Ο ρηχός βυθός της παραλίας σε συνδυασμό με τη μεγάλη ένταση του αέρα ευνοεί την δημιουργία κυμάτων, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους surfers.

4. Ψαρού: Η «κοσμοπολίτικη» επιλογή

μύκονος παραλίες ψαρού

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνετε όταν σκέφτεστε τη Μύκονο; Βόλτες στη Μικρή Βενετία, μοναδικές μυκονιάτικες νύχτες και φυσικά μπάνιο στη Ψαρού! Η παραλία – σύμβολο του διεθνούς jet set σας προσκαλεί να απολαύσετε τις βουτιές σας δίπλα σε διάσημους Έλληνες και διεθνείς celebrities, προσφέροντάς σας μία ισχυρή δόση «κοσμοπολίτικης» καλοκαιρινής χαλάρωσης. Ο αέρας κομψότητας της Ψαρούς πνέει και κατά την διάρκεια της νύχτας, προσφέροντας χαλαρή νυχτερινή ζωή με lounge ατμόσφαιρα.

5. Άγιος Στέφανος: Μία παραλία κατάλληλη για όλους!

Στην δυτική ακτή του νησιού, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη χώρα, βρίσκεται ο Άγιος Στέφανος. Απολαύστε τις βουτιές σας στα καταγάλανα νερά της με θέα την Δήλο και τη Ρηνεία. Απάνεμη, αμμουδερή και οργανωμένη, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

6. Μεγάλη Άμμος: Ήσυχη και κοντινή παραλία

Πρόκειται για την πρώτη µεγάλη αµµουδερή ανοργάνωτη παραλία της Μυκόνου που θα σας προσφέρει όμορφες στιγμές, μακριά από την πολυκοσμία. Στο βυθό της θάλασσας, μια πλάκα εµποδίζει κάπως το μπάνιο σας. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η Μεγάλη Άμμος είναι κατάλληλη για wind και kite surfing.

7. Ο Τούρλος με τα πολυτελή γιοτ

Η παραλία του Τούρλου η οποία και βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια, λόγω του ότι εκεί έχει κατασκευαστεί το νέο λιμάνι της Μυκόνου. Στον Τούρλο, εκτός από πλοία, αράζουν και πολλά από τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται το νησί. Όταν λοιπόν περάσετε από εκεί, ρίξτε μία ματιά και θαυμάστε τα!

8. Η Ελιά με την ατέλειωτη αμμουδιά της

μύκονος παραλίες ελιά

Απ’ όλες τις παραλίες της Μυκόνου, η Ελιά αποτελεί μία από τις top επιλογές των επισκεπτών της. Χαρακτηριστικό της η ατέλειωτη χρυσαφένια αμμουδιά με τα πεντακάθαρα νερά και τη θέα στο γειτονικό νησί της Νάξου. Η δεξιά πλευρά της παραλίας είναι «αφιερωμένη» στον γυμνισμό.

9. Paradise: Η παραλία «must» της νεολαίας

Πανέμορφη παραλία με διαυγή νερά και παχιά άμμο. Ωστόσο η φήμη του Paradise οφείλεται στα δημοφιλή πάρτι του που ξεκινούν από το απόγευμα και φτάνουν ως το πρωί. Αυτή η δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία αποτελεί έναν από τους must προορισμούς της νεολαίας.

10. Super Paradise: Αυθεντική εμπειρία Μυκόνου

μύκονος παραλίες

Η φήμη του νησιού ως απόλυτου προορισμού διασκέδασης περνά από εδώ. Στο Super Paradise, η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη χάρη στην μουσική και τα καλύτερα πάρτι δίπλα στη θάλασσα. Επίσης, αποτελεί μία εξαιρετική παραλία. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς καλοκαιρινής διασκέδασης σε όλο τον κόσμο. Ανεξαρτήτως ηλικίας είναι η παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε όταν έρθετε στην Μύκονο.

11. Παράγκα: Τροπική αίσθηση παραλίας!

Σίγουρα, πρόκειται για μία από τις πιο ξακουστές παραλίες της Μυκόνου. Στην πραγματικότητα ωστόσο, η Παράγκα αποτελείται από δύο παραλίες οι οποίες χωρίζονται από ένα ακρωτήρι. Το βόρειο μέρος είναι πιο πολυσύχναστο, ενώ το βόρειο πιο ήσυχο. Τα κρυστάλλινα νερά της σε συνδυασμό με το βραχώδες φυσικό τοπίο θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε τροπική παραλία. Επίσης, από εδώ μπορείτε να δείτε τη Νάξο, την Πάρο και την Δήλο. Κάθε βράδυ μάλιστα, όταν ο ήλιος δύει πίσω τους, το ηλιοβασίλεμά της θα σας εντυπωσιάσει.

+1. Πάνορμος:  Ήσυχη, απόμερη & μαγευτική παραλία

μύκονος παραλίες πάνορμος

Η παραλία του Πάνορμου στη Μύκονο προσφέρεται για όσους αναζητούν μία πανέμορφη παραλία που ωστόσο να μην είναι τόσο πολυσύχναστη όσο οι υπόλοιπες του νησιού. Εδώ θα απολαύσετε αμέριμνοι την ηλιοθεραπεία σας, τις βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά του ή και τα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ. Η παραλία ωστόσο δεν προσφέρει ξαπλώστρες.

Tip: Επισκεφθείτε τον Πάνορμο σε μέρες που δεν… φυσάει. Όταν ο άνεμος είναι ισχυρός, μάλλον θα δυσκολέψει την παραμονή σας στην παραλία.