Μικρή Βενετία Μυκόνου: Το hotspot του πιο κοσμοπολίτικου προορισμού!

Η Μικρή Βενετία της Μύκονου είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη περιοχή ανάμεσα σε τόσους αστέρες! Πράγματι, το να έχεις τη μερίδα του λέοντος σε ένα νησί σαν το περίφημο και ξακουστό Νησί των Ανέμων, δεν είναι και λίγο! Η Μικρή Βενετία λοιπόν, είναι πρώτη μεταξύ Τιτάνων αλλά το αξίζει και με το παραπάνω!

Πραγματικά σαγηνευτική, η Μικρή Βενετία ή αλλιώς Αλευκάντρα, είναι μία γραφική γειτονιά χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Λόγω αυτού θυμίζει έντονα τη Βενετία της Ιταλίας στην οποία οφείλει και το όνομά της. Η συνοικία άρχισε να κτίζεται από τα μέσα του 18ου αιώνα, αποτελώντας γειτονιά πλούσιων εμπόρων και καπεταναίων. Με τα σπίτια της γειτονιάς να βρέχονται από το κύμα και τα πολύχρωμα μπαλκόνια της να «αιωρούνται» στη θάλασσα, σίγουρα δε θα μπορούσε να παραμένει απαρατήρητη. Ποιοι είναι όμως οι 8 λόγοι που μας κάνουν να τη λατρεύουμε;

1. Οι ανεμόμυλοι στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου

μικρή βενετία μυκόνου

Ξεπροβάλλουν και στέκονται επιβλητικοί και αγέρωχοι, ατενίζοντας το Αιγαίο Πέλαγος.

2. Το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας!

3. Η αρχιτεκτονική των αρχοντικών της

Συνδυάζει πλουμιστά χαγιάτια, παράθυρα, πόρτες, σκάλες, ξύλινους εξώστες τα οποία δίνουν στη συνοικία μια μυρωδιά από τη Βενετία της Ιταλίας.

4. Η «άγρια» ομορφιά της

Στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου, το θέαμα είναι μοναδικό 12 μήνες το χρόνο. Όταν μάλιστα ο καιρός χαλά, η ομορφιά της γίνεται πιο ιδιαίτερη από ποτέ. Το θέαμα της αγριεμένης θάλασσας να λυσσομανάει τα βράχια και τα σπίτια με τα κύματά της είναι μια εικόνα που αξίζει να τη ζήσετε από κοντά.

5. Όλοι οι δρόμοι της Μυκόνου οδηγούν στη Μικρή Βενετία

Κυριολεκτικά, το πλήθος των πολυσύχναστων και κοσμοπολίτικων πεζόδρομων της Μυκόνου – με εμπορικότερο το Ματογιάννι – καταλήγουν εκεί.

6. Τα μυκονιάτικα μπαράκια της Μικρής Βενετίας

Πράγματι, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να επισκεφθεί κανείς τη Χώρα της Μυκόνου και να μη σταθεί στη Μικρή Βενετία. Εκεί, θα απολαύσει τα πιο εύγεστα κοκτέιλ δίπλα στο κύμα, υπό τη συνοδεία καλαίσθητων μουσικών επιλογών.

7. Ιδανική για ρομαντικό δείπνο

μικρή βενετία μυκόνου

Στη Μικρή Βενετία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ξεχωριστά πιάτα και τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που προσφέρει το νησί. Βραβευμένοι σεφ σας περιμένουν για να… σας κακομάθουν, με φόντο την ομορφότερη θέα στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας.

8. Κοσμοπολίτικη αύρα παντού!

Αν η Μύκονος αποτελεί το απόλυτο νησί των celebrities, τότε η Μικρή Βενετία είναι το hot spot τους! Το να πίνετε τον καφέ ή να τρώτε τη σαλάτα σας δίπλα σε διάσημους αστέρες της διεθνούς και εγχώριας showbiz, του Hollywood και του επιχειρηματικού κόσμου θα γίνει… η καθημερινή συνήθεια των διακοπών σας!