Κολυμπήθρα, μία από τις καλύτερες παραλίες που έχει να σου προσφέρει η Τήνος! Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε top επιλογή των επισκεπτών του νησιού. Ο λόγος; Συνδυάζει κυριολεκτικά τα πάντα, προσφέροντάς σου μία ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης. Ποια είναι λοιπόν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της για τα οποία αξίζει να την προσθέσεις στο πρόγραμμα των διακοπών σου; Ανακάλυψέ τα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Κολυμπήθρα, Τήνος: 8+1 λόγοι για να την επισκεφτείς

1. Πρόκειται για 2 παραλίες σε 1!

Στην ουσία, δεν πρόκειται για μία, αλλά για δύο παραλίες σε μία! Γι’ αυτό και καλύπτει κάθε γούστο. Από τη μία της πλευρά θα βρεις την απάνεμη και κοσμοπολίτικη Μικρή Κολυμπήθρα, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως Μικρή Άμμος ή Κομτιανή. Η άλλη της πλευρά, η Μεγάλη Κολυμπήθρα ή αλλιώς Μεγάλη Άμμος, θα σε κερδίσει με την ησυχία της και θα σε ωθήσει να απολαύσεις την περιπέτεια των θαλασσίων σπορ στα κύματά της.

2. Η κοντινή της απόσταση από τη Χώρα Τήνου

Η παραλία Κολυμπήθρα απέχει ελάχιστα από τη Χώρα – περίπου 15 χιλιόμετρα. Για να φτάσεις σε αυτή με το αυτοκίνητο, θα ακολουθήσεις τις πινακίδες προς τον οικισμό Κώμη. Και αν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο στο νησί, τότε η τοπική συγκοινωνία θα σου δώσει τη λύση. Απλά πάρε τη γραμμή «Χώρα – Κώμη – Καλλονή – Κολυμπήθρα»!

3. Το άνετο πάρκινγκ

Ακόμη κι αν την επισκεφθείς σε high season, στην Κολυμπήθρα δε θα δυσκολευτείς να παρκάρεις. Μία άνετη θέση πάρκινγκ θα σε περιμένει είτε κατά μήκος του δρόμου είτε στον ειδικό χώρο εκεί. Διάλεξε λοιπόν το ιδανικό σημείο και ξεκίνα να απολαμβάνεις τη μέρα σου στην παραλία.

4. Τα οργανωμένα beach bar της

Στο πολυσύχναστο τμήμα της Κολυμπήθρας, τη Μικρή Άμμο, θα βρεις μια πληθώρα από οργανωμένα beach bars που παίζουν μουσική και προσφέρουν ποτά και snacks όλη μέρα. Προτίμησε αυτό που ταιριάζει στο γούστο και στις μουσικές σου προτιμήσεις και χαλάρωσε στην ξαπλώστρα σου.

5. Η φήμη της ως top προορισμός των σέρφερ

Είσαι λάτρης των θαλασσίων σπορ; Αν ναι, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις πως η Μεγάλη Κολυμπήθρα αποτελεί μία «Μέκκα» για τους Έλληνες και ξένους σέρφερ. Τα ψηλά κύματα σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους την έχουν μετατρέψει σε hot spot του είδους εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτό εξάλλου οι ντόπιοι την αποκαλούν και Καλιφόρνια!

6. Τα ταβερνάκια της με τους πεντανόστιμους τηνιακούς μεζέδες

Έκανες το μπάνιο σου και τώρα πείνασες; Πάνω από την Κολυμπήθρα θα βρεις πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια στα οποία μπορείς να δοκιμάσεις τους τοπικούς μεζέδες, την τοπική κουζίνα, αλλά και το κρασί που προσφέρει η Τήνος.

7. Η ινσταγκραμική πολυθρόνα της Κολυμπήθρας

Η παραλία Κολυμπήθρα αποτελεί μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες των Κυκλάδων τόσο για τη φυσική της ομορφιά όσο και για… την περίφημη βελούδινη πολυθρόνα που έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα ενός κτίσματος με φόντο τη θάλασσα. Ίσως μάλιστα να έχει περάσει και από το δικό σου Instagram feed η φωτογραφία κάποιου φίλου ή φίλης που να έχει φωτογραφηθεί πάνω της!

8. Το Δρακονήσι

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Κολυμπήθρας είναι και η εντυπωσιακή θέα στο Δρακονήσι, μία κατάφυτη βραχονησίδα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Κάτοικοί του είναι μόνο τα κοράκια και οι γλάροι, ενώ άκρως εντυπωσιακές είναι οι απόκρημνες σπηλιές του.

+1.  Ο υδροβιότοπος της Κολυμπήθρας

Η Κολυμπήθρα της Τήνου αποτελεί πόλο έλξης και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Εδώ, στον υδροβιότοπο της περιοχής, κατασκηνώνουν μεταναστευτικά πουλιά, κάνοντας μία στάση κατά το μακρύ τους ταξίδι. Αν βρεθείς λοιπόν χειμώνα στο νησί, τότε έλα να απολαύσεις το θέαμά τους από κοντά.

Κολυμπήθρα, μία από τις παραλίες της Τήνου που αξίζει να επισκεφθείς!

Ηλιοθεραπεία ή περιπέτεια; Φαγητό ή ποτό; Καλοκαίρι ή χειμώνα; Μία από τις πιο συναρπαστικές συγκινήσεις που σου επιφυλάσσει η Τήνος είναι και η παραλία Κολυμπήθρα με τις δύο τις πλευρές. Όταν λοιπόν φτάσεις στο νησί με το πλοίο της FAST FERRIES, μην παραλείψεις να τη συμπεριλάβεις στο πρόγραμμά σου. Επίλεξε την πλευρά της που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου και ζήσε την εμπειρία της στο έπακρο!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο: «Κολυμπήθρα, Τήνος: Η αγαπημένη παραλία των επισκεπτών»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.