Το Κίνι Σύρου είναι ένα μικρό και γραφικό ψαροχώρι στα δυτικά του νησιού. Είναι ένα παραθαλάσσιο και εκπάγλου καλλονής μέρος, που παρά τη μεγάλη του άνθηση, διατηρεί ατόφιο τον αυθεντικό του χαρακτήρα! Τι είναι αυτό όμως που κάνει το Κίνι Σύρου τόσο ξεχωριστό και γιατί κάθε χρόνο είναι και πιο δημοφιλές; Στο παρόν άρθρο θα σου αναλύσουμε όλους εκείνους τους λόγους που τοποθετούν το Κίνι στα… S.O.S. της Σύρου!

Κίνι Σύρου: Ανάμεσα στα κορυφαία ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων

Σύμφωνοι. Μένουμε στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλα τα νησιά μας, το ηλιοβασίλεμα είναι κάτι το μοναδικό. Ποιο να πρωτοαναφέρει κανείς! Την Οία και το Ημεροβίγλι στη Σαντορίνη; Την Πορτάρα στη Νάξο; Την παραλία Κομμού στο Ηράκλειο; Το Φραγκικό Κάστρο στην Παροικιά; Η λίστα τελειωμό δεν έχει! Το Κίνι Σύρου όμως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα παραπάνω! Μάλιστα, όχι απλά είναι του ίδιου βεληνεκούς αλλά ανήκει και στα κορυφαία εξ αυτών. Ο ατελείωτος ορίζοντας, η αμμουδερή ακτή και το χαρακτηριστικό άγαλμα της «Γοργόνας Παναγιάς» συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και αισθητικής. Ετοιμάσου για non stop φωτογραφικά «κλικ» και αμέτρητα Instagram-ικά stories!

Κίνι-Σύρου-1

Παραλία στο Κίνι: Δεν υπάρχει άλλη σαν εκείνη!

Το χωριό Κίνι στη Σύρο, διαθέτει μια αψεγάδιαστη οργανωμένη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο. Η εν λόγω παραλία, έχει λάβει το διεθνές βραβείο ποιότητας ‘Γαλάζια Σημαία’, δείγμα της καθαριότητας και της οργάνωσής της. Στα… περίχωρά, θα βρεις πολλά ταβερνάκια και καφετέριες, με προσιτές τιμές, για να απολαύσεις το ούζο ή τον καφέ σου.

Κίνι Σύρου: Μικρό, μαγευτικό και στο ιδανικό σημείο!

Το Κίνι Σύρου έχει ένα παράδοξο. Είναι στην άκρη της δυτικής μεριάς του νησιού, επομένως είναι ένα μέρος που προσφέρει ηρεμία, γαλήνη και χαλάρωση. Την ίδια ώρα όμως, απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, δηλαδή περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο! Δηλαδή, είναι ιδανικό για απομόνωση, αλλά είναι και απολύτως εφικτή η προσέγγισή του. Είναι αυτό που λέμε: «τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά»!

Ένας επίγειος γαστρονομικός παράδεισος

Όπως και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, έτσι και η Σύρος δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον γενικό κανόνα: Εδώ θα φας πολύ, καλά και ποιοτικά! Έτσι και στο Κίνι, υπάρχουν πολλά αξιόλογα εστιατόρια και ταβέρνες με εξαίσια τοπικά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις! Κάποια από αυτά είναι: η καπαροσαλάτα, η μαραθόπιτα, η αθερινόπιτα, το κοκκινιστό φλινγκούνι και τα μελετίνια!

Το Κίνι Σύρου κρατά ζωντανή την παράδοση

Το Κίνι Σύρου διατηρεί ακέραιο τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, διοργανώνοντας πληθώρα εκδηλώσεων και παραδοσιακών εκθέσεων, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το γνωστό και δημοφιλές πανηγύρι του Αγίου Πέτρου. Κατά τη διάρκειά του, γίνεται περιφορά της εικόνας του Αγίου στον όρμο με τη συνοδεία καΐκιών. Παράλληλα, το γλέντι κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με άφθονο τραγούδι, χορό και κρασί! Ιδανική εποχή για να πας στο Κίνι είναι και ο Δεκαπενταύγουστος, όταν και αναβιώνουν οι «φωταρίδες». Σύμφωνα με το έθιμο, κάθε νοικοκυριό ανάβει μικρά κεριά μέσα σε αλουμινένια τενεκεδάκια, στολίζοντας με αυτά το σπίτι.

Κίνι-Σύρου-2

Το ηλιοβασίλεμα στο Κίνι Σύρου, οι εκλεκτοί μεζέδες και τα παλιά έθιμα είναι μια ανάσα μακριά!  

Το πανέμορφο Κίνι Σύρου μπορεί να γίνει ο επόμενος αγαπημένος σου προορισμός, για τον οποίο θα λες ιστορίες και θα δείχνεις φωτογραφίες! Το μόνο που σου μένει να κάνεις, είναι να κλείσεις εισιτήρια για Σύρο! ! Κάνε εδώ την κράτησή σου, στην online πλατφόρμα εισιτηρίων της FAST FERRIES και ετοίμασε βαλίτσες για το πανέμορφο Κίνι Σύρου!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Κίνι Σύρου: Εδώ θα δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.