Ο δίαυλος ανάμεσα σε Σαντορίνη και Ηράκλειο της Fast Ferries, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ακτοπλοΐα και το island hopping. Φέρνοντας τόσο κοντά την Κρήτη και τις Κυκλάδες, ο εκάστοτε επισκέπτης έχει να αντιμετωπίσει έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο! Οι δυνατότητες και οι προοπτικές ενός ταξιδιού που να περιλαμβάνει το ιστορικό Ηράκλειο και τη σαγηνευτική Σαντορίνη, είναι πραγματικά αμέτρητες. Για να διευκολύνουμε την κατάσταση, θα σου δώσουμε κάποια tips για να απολαύσεις στο έπακρο τις διακοπές σου. Ακολούθησέ τα και δεν θα χάσεις!

Ηράκλειο-Σαντορίνη-2

#1 – Φρόντισε να πάρεις άνετα ρούχα και υποδήματα, αντηλιακό και καπέλο!

Τόσο η Σαντορίνη, όσο και το Ηράκλειο είναι μέρη που θα σε κάνουν να αφήσεις την άνεση του δωματίου! Το φυσικό τους κάλλος είναι ανυπέρβλητο και σίγουρα θα περάσεις περισσότερη ώρα έξω, παρά στο ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο! Ειδικά αν είσαι φυσιολάτρης, οι ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται είναι μοναδικές. Αμφότερα τα δύο μέρη, είναι ιδανικά για πολύωρες πεζοπορίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Στη Σαντορίνη, φρόντισε οπωσδήποτε να πας εκδρομή στα ηφαιστειογενή νησιά της Καλντέρας, ενώ στο Ηράκλειο το Φαράγγι Καρτερού αποτελεί μια μοναδική πεζοπορική πρόκληση, όπως και το όρος Γιούχτα!

#2 – Μη χάσεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις σε παραλίες που δεν θα ξαναβρείς!

Τόσο η Σαντορίνη, όσο και το Ηράκλειο και η Κρήτη γενικότερα, διαθέτουν παραλίες που όμοιές τους δεν υπάρχουν! Ειδικά αν μετά τις βουτιές σου θέλεις τα μεζεδάκια σου και το ουζάκι σου, δεν θα ξεκολλάς από αυτές! Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Περίσσα, Βλυχάδα και Κόκκινη Παραλία για τη Σαντορίνη και τις Αμμούδα, Καλαμάκι και Μάταλα για το Ηράκλειο.

#3 – Γνώρισε την πλούσια ιστορία που κρύβει η Σαντορίνη και το Ηράκλειο!

Τα δύο αυτά μέρη βρίθουν από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και φυσικά, πλούσια ιστορία. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και να εξερευνήσεις τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Φρόντισε ακόμα να μάθεις τα πάντα γύρω για την ιστορία της Σαντορίνης χάρη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρωτηρίου.

#4 – Δοκίμασε κάθε τοπική λιχουδιά και σπεσιαλιτέ

Το Ηράκλειο Κρήτης είναι πασίγνωστο για τις μοναδικές ντόπιες σπεσιαλιτέ του όπως είναι τα σιουφιχτά, οι χοχλιοί και ο τζουραμάς. Δοκίμασέ τα και θα μας θυμηθείς. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην αρνηθείς τη ρακή που θα θέλουν να σε κεράσουν οι ντόπιοι! Μπορεί να καταλήξεις να πίνεις κι από μία σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, αλλά… έτσι είναι η Κρήτη!

Η Σαντορίνη πάλι, αποτελεί κι αυτή έναν γαστρονομικό παράδεισο. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την περίφημη φάβα Σαντορίνης, τους ντοματοκεφτέδες και τα πεντανόστιμα μελιτίνια. Εξαιρετική φήμη έχουν και τα κρασιά του νησιού, επομένως μια επίσκεψη σε κάποιο από τα οινοποιεία της, ανήκει στα must!

#4+1 – Να έχεις αρκετό αποθηκευτικό χώρο για ατέλειωτα φωτογραφικά κλικ!

Αν κάτι πρέπει να ελέγξεις πριν τη συνδυαστική σου επίσκεψη στα δύο νησιά, είναι να έχεις πολλή μνήμη στο κινητό ή τη φωτογραφική σου. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι τα τοπία που θα θες να απαθανατίσεις θα είναι αμέτρητα! Ποιος δεν θα ήθελε να έχει φωτογραφικά ενσταντανέ από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή την παλιά πόλη του Ηρακλείου; Ίσως μάλιστα να ήρθε η ώρα να αλλάξεις φωτογραφία προφίλ στα social media!

Ηράκλειο-Σαντορίνη-3

Σαντορίνη και Ηράκλειο μαζί: Ένα δίδυμο που συναρπάζει!

Η Σαντορίνη και το Ηράκλειο, είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Το δρομολόγιο της Fast Ferries από Σαντορίνη προς Ηράκλειο και αντίστροφα, παρουσιάζει όλο και περισσότερη κινητικότητα, κάτι απολύτως δικαιολογημένο! Εσύ, είσαι μόλις ένα κλικ μακριά από την αθεράπευτα ρομαντική Σαντορίνη και το πολυπολιτισμικό Ηράκλειο. Κάνε τώρα την κράτησή σου στην online πλατφόρμα εισιτηρίων μας και… ώρα καλή στην πρύμνη σου!

Επισκέψου τώρα το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη μέσω της FAST FERRIES αγοράζοντας τα εισιτήριά σου εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Ηράκλειο-Σαντορίνη: 4+1 συμβουλές για τις καλύτερες διακοπές!»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.