Το Ηράκλειο Κρήτης έχει ονειρεμένες ακρογιαλιές, όπου μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο του καλοκαιριού, αλλά και το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα. Ο Κομμός και η παραλία του είναι, ίσως, το καλύτερο μέρος για να δεις το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα.

Κομμός, το αρχαίο λιμάνι της Φαιστού

Ο Κομμός, εκτός από μαγευτική παραλία, αποτελεί και ξεχωριστή αρχαιολογική τοποθεσία για την Κρήτη. Τα ερείπια από κτίρια, τα εργαλεία και οι βωμοί στο χώρο κοντά στην παραλία μαρτυρούν ότι πρόκειται για το λιμάνι της αρχαίας Φαιστού. Έτσι, ο Κομμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Μινωικού πολιτισμού, το οποίο συνέδεε την Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η παραλία του Κομμού είναι ένας από τους δύο τόπους που ενδέχεται να φιλοξενούσε το λαβύρινθο του Μινώταυρου. Ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, στον Κομμό ήταν ο θρόνος του Μίνωα.

Κομμός, ένας απέραντος παράδεισος

Η μαγευτική παραλία του Κομμού είναι στον κόλπο της Μεσσαράς. Απέχει μόλις 66 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και 2 χιλιόμετρα από τα Μάταλα. Παρόλο που είναι γνωστή στους επισκέπτες και στους κατοίκους του νησιού, παραμένει η ιδανική επιλογή για χαλάρωση το καλοκαίρι. Καθώς, η παραλία δεν έχει πολυκοσμία και φασαρία.

Τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά της, οι χελώνες καρέτα-καρέτα  και τα κρινάκια της άμμου συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Οι λευκοί σχηματισμοί των αμμολόφων και των βράχων, που έχουν δημιουργήσει ο άνεμος και η θάλασσα, μοιάζουν με απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού. Ενώ, στα νότια της παραλίας, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. Από εκεί μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική θέα στη θάλασσα και στην απέραντη αμμουδιά.

Λίγο πιο πέρα, στέκει ο Βόλακας, ένα κομμάτι στεριάς στη θάλασσα. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, είναι η κορυφή του βουνού που πέταξε ο Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα και στο πλήρωμά του, όταν απέδρασαν από τη σπηλιά του.

Κομμός-παραλία

Κομμός, το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα

Μέσα από το μοναδικό φυσικό τοπίο, μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα. Όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει πίσω από τα Παξιμάδια, τα δύο μικρά νησιά, τότε ο ουρανός γεμίζει με χρώματα που συνθέτουν μοναδικές εικόνες. Το φως δημιουργεί ένα είδος παιχνιδιού με το υπόλοιπο τοπίο. Έτσι, οι σκιές των νησιών, ο ουρανός, το μπλε της θάλασσας και η άσπρη άμμος σε μαγεύουν.

Κλείσε το εισιτήριο σου με τη Fast Ferries για ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα!

Το Ηράκλειο Κρήτης και οι παραλίες του είναι από τις πιο όμορφους προορισμούς στην Ελλάδα. Ο Κομμός σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Γέμισε τις αποσκευές της επιστροφής σου με εικόνες και αναμνήσεις που θα έχεις για όλο το χρόνο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κλείσεις το εισιτήριο σου εδώ και να ταξιδέψεις με το Thunder στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κλείσε τώρα τη θέση σου και ετοίμασε τις βαλίτσες σου για έναν από τους  αγαπημένους προορισμούς!

 Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Ηράκλειο Κρήτης: το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα!»; 

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.