Φηρά στη Σαντορίνη: Ένας must προορισμός που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Η πρωτεύουσα του νησιού κατέχει στρατηγική θέση στην άκρη στης καλντέρας, στην κεντροδυτική μεριά της Σαντορίνης. Τα Φηρά είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο… φωτογραφικά μέρη της Υφηλίου. Πραγματικά, θα είναι είδηση αν δεν σε σταματήσει κάποιος ζητώντας σου να τον απαθανατίσεις ενώ κάνεις τη βόλτα σου στην πρωτεύουσα! Όσοι τα έχουν επισκεφθεί και μόνο στο άκουσμα «Φηρά, Σαντορίνη», αναπολούν την απαράμιλλη ομορφιά τους και ανυπομονούν να ξανανταμώσουν μαζί τους. Τι τα κάνει όμως τόσο μοναδικά; Ας δούμε τους κυριότερους λόγους, μαζι!

5 βασικοί λόγοι να τα επισκεφθείς τα Φηρά!

Λόγος να γνωρίσεις τα Φηρά #1: Η καλντέρα

Η καλντέρα Σαντορίνης αποτελεί – χωρίς υπερβολή – ένα από τα πιο μαγευτικά θεάματα στην Υφήλιο. Σε υψόμετρο 250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέρουν ασύγκριτη θέα προς την καλντέρα και το ηφαίστειο και μια ευκαιρία για instagramικές φωτογραφίες!

Λόγος να γνωρίσεις τα Φηρά #2: Η αρχιτεκτονική

Τα Φηρά Σαντορίνης έχουν το κλασσικό χρώμα των Κυκλάδων που όλοι αγαπάμε. Παράλληλα όμως με τα κυανόλευκα κυκλαδίτικα σπίτια, η μακρά ενετική κυριαρχία είναι περισσότερο από εμφανής στην αρχιτεκτονική του νησιού. Η γειτονια Φραγκομαχαλά, ο Καθολικός Καθεδρικός Ναός και το Μοναστήρι των Δομινικανών Καλογριών είναι μόνο μερικά από τα δείγματά της.

Λόγος να γνωρίσεις τα Φηρά #3: Η γαστρονομία

Όπως και οι περισσότερες πρωτεύουσες στα Κυκλαδονήσια έτσι και τα Φηρά Σαντορίνης είναι διάσημα για το καλό φαγητό τους. Το χλωροτύρι, το σφουγγάτο (σουφλέ), οι ντοματοκεφτέδες και η ξακουστή φάβα Σαντορίνης είναι κάποια από τους εκλεκτούς μεζέδες. Αν το συνδυάσεις και με καλό κρασί, θα σε μαγέψουν σε χρόνο dt και θα σε παρασύρουν σε έναν χορό με βήματα που ουδέποτε φαντάστηκες πως ήξερες!

Λόγος να γνωρίσεις τα Φηρά #4: Ο πολιτισμός, η ιστορία και η προϊστορία

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στα Φηρά Σαντορίνης είναι το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας και το Λαογραφικό Μουσείο του Εμμανουήλ Λιγνού. Μην παραλείψεις να πας και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μεγάρου Γκύζη όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες εκθέσεις και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Λόγος να γνωρίσεις τα Φηρά #5: Τα σοκάκια

Μην ξεχάσεις να κάνεις βόλτες στα φιδογυριστά σοκάκια των Φηρών και να θαυμάσεις τα πανέμορφα ξωκλήσια με φόντο το ατελείωτο γαλάζιο του Αιγαίου. Στα must ανήκουν και οι Καραβολάδες, το γραφικό μονοπάτι των 600 σκαλοπατιών που καταλήγει στο παλιό λιμάνι.

Τα γραφικά και πανέμορφα Φηρά Σαντορίνης σε περιμένουν να τα γνωρίσεις!

Ένα από τα πιο καρτποσταλικά μέρη του κόσμου περιμένει πώς και πώς να το απαθανατίσεις κι εσύ με τον δικό σου τρόπο! Μόνο ένα τελευταίο πράγμα έμεινε για να μεταβείς στα απαράμιλλης ομορφιάς Φηρά Σαντορίνης! Ποιο; Μα να κλείσεις το εισιτήριό σου για εκεί! Ταξίδεψε είτε από τον Πειραιά είτε από το Ηράκλειο Κρήτης στη μαγευτική Σαντορίνη, με το υπερσύγχρονο Thunder της FAST FERRIES.  Κάνε τώρα την κράτησή σου στην online πλατφόρμα εισιτηρίων μας και… ώρα καλή στην πρύμνη σου!

Επισκέψου τώρα τα Φηρά μέσω της FAST FERRIES:

Πειραιάς- Σαντορίνη, Μύκονος- Σαντορίνη, Ίος- Σαντορίνη, Ηράκλειο- Σαντορίνη, Πάρος- Σαντορίνη, Σύρος- Σαντορίνη

3Αγόρασε τα εισιτήριά σου για τη Σαντορίνη εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης: 4+1 λόγοι να τα επισκεφθείς!»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Fast Ferries.