Η Χώρα Τήνου είναι ένας πανέμορφος προορισμός για να παραθερίσει κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και για όσους δυστυχώς δεν το γνωρίζουν, θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε πως είναι ένας πολύ παρεξηγημένος τόπος! Η Τήνος και ειδικά η Χώρα της, έχει μερικούς πολύ καλούς λόγους για να σας πείσει να την επισκεφθείτε και να αντιληφθείτε ιδίοις όμμασι πως είναι πολλά παραπάνω από τα τάματα και τις γονατιστές εκκλήσεις προς τη Μεγαλόχαρη. Η Fast Ferries λοιπόν, συγκέντρωσε 6+1 δραστηριότητες που θα σας κάνουν να θεωρείτε από εδώ και στο εξής, κάθε καλοκαίρι που δεν θα πάτε στη Χώρα της Τήνου, λειψό!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1# Να πάτε στη Χώρα Τήνου για… την παραλία στα Κιόνια!

χώρα τήνου κιόνια

Μια πανέμορφη παραλία με μία ατελείωτη ξανθή αμμουδιά και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά! Εν αντιθέσει με πολλές από τις τηνιακές παραλίες, τα Κιόνια βρίσκονται δίπλα στη Χώρα, μέσα δηλαδή στον πολιτισμό. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τους ουζομεζέδες σας επιλέγοντας ανάμεσα σε πλήθος από όμορφα και εκλεκτά ταβερνάκια!

2# … για Cocktail στο Kaktos Bar!

Ένας μοναδικός χώρος διασκέδασης με υπέροχα κοκτέιλ, όμορφη μουσική και μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος – φέρνει αμφιθεατρικά στο πιάτο σας τη Μύκονο, τη Δήλο και τη Σύρο. Είναι ελάχιστα έξω από τη Χώρα Τήνου και υπόσχεται να σας κάνει να ξεχαστείτε ανάμεσα στους τεράστιους κάκτους του!

3# … για τις τοπικές λιχουδιές από το Χάλαρη και το Μεσκλιέ!

Πρόκειται για δύο ξακουστά ζαχαροπλαστεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε! Στο Χάλαρη θα δοκιμάσετε τα γλυκά τυροπιτάκια, καθώς και τη σπεσιαλιτέ του, τα «ψαράκια» μελιού με καρύδι. Στο Μεσκλιέ θα γευτείτε είτε τα γλυκά τυροπιτάκια είτε το εξαίσιο χειροποίητο παγωτό του, ένα προϊόν οικογενειακής παράδοσης από αγνά υλικά.

4# …για αχαλίνωτο clubbing μέχρι πρωίας στον Κουρσάρο!

Είπαμε, η Τήνος δεν είναι Μύκονος, Πάρος ή Ίος, αλλά και οι Τηνιακοί, Κυκλαδίτες είναι! Αν λοιπόν νομίζατε πως το Νησί της Παναγίας… κοιμάται όταν οι άλλοι κλαμπάρουν, τότε κάνετε μεγάλο λάθος! Οι λάτρεις της αχαλίνωτης διασκέδασης που παρτάρουν σαν έφηβοι, πίνουν νερό στο όνομα του Κουρσάρου. Εκεί, η μουσική παίζει non stop στη διαπασών και το αλκοόλ ρέει άφθονο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

5# Στη Χώρα Τήνου για ατελείωτες περιπλανήσεις στα γραφικά σοκάκια της!

Η Χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, είναι γεμάτη με μικρά και κρυμμένα γραφικά στενάκια καθώς και στριφογυριστά δαιδαλώδη σοκάκια για μια απογευματινή βόλτα, όταν θα έχει δύσει ο ήλιος. Είναι η καλύτερη ιδέα να χαθείτε στα στενά της Μαλαµατένιας, του Αη Νικόλα του καθολικού και των Τριών Ιεραρχών, καθώς και στις παλιές γειτονιές της Παλλάδας και του Αγ. Ελευθερίου-Βαρύ. Το άρωμα και το οφθαλμόλουτρο από τις ανθισµένες βουκαµβίλιες και τα γιασεµιά που «κρέµονται» υπόσχονται να σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω και να σας ταξιδέψουν σε αλλοτινές εποχές. Και αναπάντεχα, εκεί σε μια γωνιά που δεν πάει ο νους σας, πέφτετε πάνω σε ένα παγκάκι με την πιο σαγηνευτική θέα, ό,τι πρέπει για αναμνηστικές φωτογραφίες!

6# … για μικροψώνια και σουβενίρ στον «παλιό δρόµο»!

Πρόκειται για μια όμορφη ιστορική διαδρομή που οδηγεί στην εκκλησία και αριστερά και δεξιά του δρόμου θα βρείτε κάθε λογής µαγαζάκια µε αμέτρητα διακοσμητικά κάθε είδους για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Εκεί θα βρείτε και την παλιά µαρµάρινη Κάτω Βρύση, η οποία στέκει αγέρωχη µε τις πέτρινες πλύστρες της και συµπληρώνει τη γραφικότητα της Χώρας Τήνου.

+1#… για το ιερό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου!

Στον τελευταίο λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη Χώρα Τήνου, δεν προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε κάποιο… Όσκαρ πρωτοτυπίας, αλλά ομολογουμένως θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν δεν το επισημαίναμε. Η Παναγία της Τήνου, αποτελεί τον πιο γνωστό προσκυνηματικό προορισμό του Ελληνισμού και έναν από τους πιο δημοφιλείς του Χριστιανισμού. Η εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στον ναό συνέπεσε χρονικά με την εγκαθίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. Μάλιστα, με το πέρασμα των αιώνων συνδέθηκε με συγκλονιστικές αναφορές για πολυάριθμα θαύματα που λάμβαναν χώρα. Η παράδοση αναφέρει ότι μόλις η εικόνα αντίκρισε το φως του ήλιου, ένα γυάλινο κάλυμμα δημιουργήθηκε για να την προστατέψει. Οι άνδρες που ξέθαψαν την εικόνα κατάφεραν να το σπάσουν και όσοι την άγγιξαν θεραπεύτηκαν. Σήμερα, η Ιερή Εικόνα είναι καλυμμένη με χρυσό και πολύτιμες πέτρες, τα οποία αποτελούν αφιερώματα των πιστών και έκφραση της βαθιάς πίστης και ευγνωμοσύνης τους στην Παναγία. Σίγουρα αν βρεθείτε στην Τήνο, ανεξαρτήτως θρησκείας ή πεποιθήσεως, αξίζει να την επισκεφθείτε!