Αγκαθωπές Σύρου, η πιο πολυσύχναστη και για πολλούς η πιο ξεχωριστή παραλία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Αν επισκεφτείς καλοκαίρι το αρχοντικό νησί, τότε πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από εδώ για τις βουτιές σου. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί μία τόσο «must» επιλογή; Ανακάλυψε γιατί πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στα S.O.S. της λίστας των διακοπών σου μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Αγκαθωπές Σύρου: 6+1 λόγοι για να τις επισκεφτείς!

Λόγος #1: Η φυσική ομορφιά τους

Οι Αγκαθωπές Σύρου είναι μια πανέμορφη παραλία με ψιλή χρυσαφένια άμμο βελούδινης υφής και κρυστάλλινα νερά γαλαζοπράσινης απόχρωσης. Επιπλέον, πρόκειται για μια ρηχή ακρογιαλιά, ιδανική για οικογενειακές αποδράσεις και ξέγνοιαστο παιχνίδι στην αμμουδιά.

Λόγος #2: Η προσβασιμότητά τους

Οι Αγκαθωπές Σύρου, απέχοντας μόλις 14 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, είναι εύκολα προσβάσιμες και βατές για όλους, είτε μέσω ΙΧ και Ταξί, είτε με τις διαδρομές των τοπικών ΚΤΕΛ με προορισμό τις γειτονικές παραλίες της Ποσειδωνίας και του Φοίνικα που κάνουν στάση σχετικά κοντά στην παραλία.

Λόγος #3: Τα κρινάκια της θάλασσας!

Το αποκαλούμενο «στολίδι των παραλιών» κοσμεί τη θάλασσα των Αγκαθωπών. Πρόκειται για ένα αυτόφυτο αγριολούλουδο που ξεπροβάλλει σε αμμώδεις παραλίες και συναντάται πολύ σπάνια. Ανθοφορεί από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, δίνοντας μεγάλα άσπρα άνθη που αναδύουν μία γλυκιά και ευχάριστη μυρωδιά.

Λόγος #4: Οι ανέσεις τους

Οι Αγκαθωπές Σύρου διαθέτουν όλα τα comfort και τις ανέσεις (καφετέριες, ταβέρνες, καταστήματα, ξαπλώστες, ίσκιος). Εδώ, θα περάσεις ευχάριστα όλη τη μέρα σου, συνδυάζοντας τη βουτιά στη θάλασσα με ένα όμορφο γεύμα ή τον καφέ σου.

Λόγος #5: Ο εντυπωσιακός φάρος του Βιγλοστασίου

Στις Αγκαθωπές Σύρου μπορείς να θαυμάσεις και να φωτογραφηθείς με φόντο τον εντυπωσιακό φάρο του Βιγλοστασίου. Το ακρωτήρι Βιγλοστάσι βρίσκεται στην άκρη του όρμου και η επιβλητική του παρουσία τραβά καθημερινά πάνω του τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών και τα επιφωνήματα θαυμασμού των επισκεπτών.

Λόγος #6: Οι βραχονησίδες απέναντι από τις Αγκαθωπές

Οι Αγκαθωπές Σύρου βρίσκονται απέναντι από τη βραχονησίδα Στρογγυλό και το ακατοίκητο, αλλά μαγευτικό Σχοινονήσι. Οι δύο αυτές νησίδες, με τον ήλιο του Αιγαίου να μπαίνει ανάμεσά τους, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο που θα σου φέρει στο νου καρτ ποστάλ.

+1 Λόγος: Οι σπάνιες φώκιες Μονάχους – Μονάχους

Αν επισκεφτείς τις Αγκαθωπές Σύρου την άνοιξη ή προς το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντήσεις φώκιες Μονάχους – Μονάχους. Το συγκεκριμένο είδος, που συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα είδη του πλανήτη, επιλέγει τη φιλόξενη αμμουδιά τους για να υποδεχθεί στον κόσμο τα νέα του μέλη.

Ζήσε μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία στις Αγκαθωπές Σύρου!

Ο φάρος στο Βιγλοστάσι, οι φώκιες Μονάχους Μονάχους, τα κρινάκια και τα καταγάλανα νερά είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς τις Αγκαθωπές Σύρου. Αν λοιπόν έχουν ήδη κινητοποιήσει το ενδιαφέρον σου και δεν βλέπεις την ώρα να τις επισκεφθείς για να ανανεώσεις τις καλοκαιρινές φωτό προφίλ σου, να σε ενημερώσουμε πως απέχουν από τον Πειραιά μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά με ένα πλοίο της FAST FERRIES! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια στο www.fastferries.com.gr για να απολαύσεις τις βουτιές σου και το απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο τους.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Αγκαθωπές Σύρου: Η πιο αγαπημένη παραλία των επισκεπτών»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.