Άγιος Προκόπιος, η μεγαλύτερη παραλία του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, της Νάξου, που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Φυσικά, δεν είναι ξακουστή μόνο για το μέγεθος, αλλά και για το φυσικό της κάλλος, κάτι που σίγουρα θα σου επιβεβαιώσουν όσοι την έχουν ήδη επισκεφτεί. Δεν είναι τυχαίο που έχει βραβευτεί ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να μπει και στο δικό σου shortlist με τις παραλίες που πρέπει να απολαύσεις; Πάμε να τους δούμε μαζί στο κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα!

Άγιος Προκόπιος Νάξου: 5+1 λόγοι για να χαλαρώσεις στην παραλία του

1. Πρόκειται για δύο παραλίες σε μία

Ο Άγιος Προκόπιος εκτείνεται σε μήκος ενάμισι χιλιομέτρου και συνδυάζει καταγάλανα νερά με ξανθιά άμμο. Η μία του πλευρά είναι η οργανωμένη, προσφέροντάς σου όλα όσα χρειάζεσαι για να απολαύσεις με άνεση το μπάνιο σου. Η άλλη, στην άκρη της οποίας βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι, σε κερδίζει με την ατόφια φυσική ομορφιά της.

2. Τα νερά του παραμένουν πάντα ήρεμα και απάνεμα

Σε αντίθεση με άλλες παραλίες της Νάξου και των Κυκλάδων, ο Άγιος Προκόπιος είναι προστατευμένος από τους βόρειους ανέμους, ακόμα και κατά την διάρκεια των μελτεμιών. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις άφοβα τις βουτιές σου όλο το καλοκαίρι.

3. Έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία – και όχι μόνο

Ανάμεσα στις τρεις παραλίες της Νάξου που έχουν βραβευτεί το 2021 με γαλάζια σημαία για τα καθάρια νερά τους βρίσκεται και ο Άγιος Προκόπιος. Οι δύο άλλες είναι η Αγία Άννα / Μάραγκας και ο Άγιος Γεώργιος. Επίσης, έχει κερδίσει και αρκετές διακρίσεις για τη φυσική ομορφιά του.

4. Σου προσφέρει μία γκάμα επιλογών άνεσης και διασκέδασης

Γύρω από την παραλία έχει αναπτυχθεί περιοχή με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τουρισμού. Πίσω από τους αμμόλοφους του Αγίου Προκοπίου κρύβεται ένας οικισμός που περιλαμβάνει καφέ, μπαράκια, αλλά και ξενοδοχεία. Όταν βρεθείς εδώ, μην αμελήσεις να γευτείς θαλασσινές γεύσεις σε ένα από τα υπέροχα ταβερνάκια του.

5. Προσφέρεται για θαλάσσιες δραστηριότητες

Μεταξύ άλλων, ο Άγιος Προκόπιος φιλοξενεί και μία από τις καλύτερες ιδιωτικές σχολές καταδύσεων που διαθέτει η Νάξος. Αν λοιπόν σε συναρπάζει ο βυθός και θέλεις να ανακαλύψεις τα μυστικά του, τότε εδώ μπορείς να ξεκινήσεις τα πρώτα σου μαθήματα. Διαθέτει επίσης αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ όπως windsurfing, kanoe kayak, jet sky και άλλα.

+1.  Ο Άγιος Προκόπιος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα

Σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από τη Χώρα, είναι εξαιρετικά εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ταξί, αλλά και με το ΚΤΕΛ Νάξου. Τα δρομολόγια του λεωφορείου είναι τακτικά και συνεχίζονται μέχρι αργά το βράδυ.

Ανακάλυψε τον Άγιο Προκόπιο και τις καλύτερες παραλίες της Νάξου

Μήπως η Νάξος είναι ο προορισμός των φετινών διακοπών σου; Αν ναι, τότε η πλατιά αμμουδερή παραλία του Αγίου Προκοπίου με τα καθάρια κρυστάλλινα νερά αποτελεί μία από τις top επιλογές σου για βουτιές. Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει φανατικούς θαυμαστές που τον επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Φυσικά, για να φτάσεις έως εδώ και να ανακαλύψεις τις ομορφιές του, πρέπει πρώτα να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια για το νησί. Μπες λοιπόν στο www.fastferries.com.gr, ολοκλήρωσε την αγορά τους εύκολα και γρήγορα και ετοιμάσου για τις διακοπές σου!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Άγιος Προκόπιος, Νάξος: Η must παραλία του νησιού»;

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της FAST FERRIES.